Evenimentul ZileiEVZ SpecialDecizie de ultimă oră. Milionarul Ioan Niculae va fi eliberat condiționat. El a fost condamnat la cinci ani de închisoare

Decizie de ultimă oră. Milionarul Ioan Niculae va fi eliberat condiționat. El a fost condamnat la cinci ani de închisoare

Decizie de ultimă oră. Milionarul Ioan Niculae va fi eliberat condiționat. El a fost condamnat la cinci ani de închisoare
Ioan Niculae a ajuns la închisoare în luna februarie, când a primit o condamnare de cinci ani cu executare în dosarul ”Interagro”, iar acum i s-a aprobat cererea de eliberare condiționată.

Ioan Niculae, 66 de ani, a executat deja o treime din pedeapsă, dacă se iau în calcul și zilele petrecute după gratii în urma primei condamnări. Mai exact, a executat deja 600 de zile de închisoare.

Omul de afaceri și investitorul în fotbal Ioan Niculae a executat deja fracţia de o treime, impusă în cazul deținuților care au vârstă de peste 60 de ani, susține avocatul acestuia, Adrian Georgescu.

Potrivit calculelor, o treime din pedeapsa de 5 ani primită de omul de afaceri înseamnă aproximativ 600 de zile, considerate deja executate în urma contopirii ultimei pedepse cu prima, cea din dosarul „Mită la PSD” a explicat avocatul său.

Dosarul său va fi luat în discuție de comisia de liberări condiționate de la penitenciar

„La momentul la care va încarcerat, probabil dosarul său va fi luat în discuție de comisia de liberări condiționate de la penitenciar”, a precizat avocatul Adrian Georgescu. Potrivit procedurilor, dacă primește aprobare de la comisia închisorii, ultimul cuvânt îl va avea instanța.

La prima sa încarcerare, Niculae a încercat de 4 ori să obțină eliberarea mai devreme. Tribunalul Dâmbovița, care a admis cererea omului de afaceri din Teleorman, a ținut cont de comportamentul său în spatele gratiilor.

Un rol important l-au avut și cele 5 cărți pe care le-ar fi scris în perioada detenției. Mai multe detalii puteţi citi AICI şi AICI

Cine este Ioan Niculae

Ioan Niculae s-a născut la data de 19 iulie 1954. În prezent  deține grupul de firme InterAgro, cu afaceri de 1,3 miliarde euro în 2007. Acesta este și patronul echipei de fotbal Astra Giurgiu din anul 1996. Ioan Niculae administrează aproximativ 50.000 hectare de teren agricol, el fiind unul dintre cei mai mari cultivatori de cereale din România.

De precizat este că InterAgro are o capacitate de stocare a cerealelor de 700.000 de tone în silozuri, la care se adaugă alte 450.000 de tone în magazii. Ioan Niculae are și 170 hectare de vie, anul 2008 fiind primul an de recoltă.

Valoarea totală a investițiilor care au fost realizate, după 2004, de către Ioan Niculae în agricultură se ridică la peste 100 milioane euro. Potrivit afirmațiilor ziarului Ziua, Ioan Niculae ar fi fost ofițer al Securității, potrivit Wikipedia.

Ioan Niculae este printre românii care intră în topul reviste Forbes alături de Ion Țiriac.


Accesează: