Evenimentul Zilei > Justitie > Ioan Niculae ar putea fi eliberat oricând după încarcerare. Anunțul avocatului său
Ioan Niculae ar putea fi eliberat oricând după încarcerare. Anunțul avocatului său

Ioan Niculae ar putea fi eliberat oricând după încarcerare. Anunțul avocatului său

Avocatul lui Ioan Niculae susține că, după încarcerare, acesta ar putea fi eliberat oricând. Omul de afaceri Ian Niculae a fost condamnat, joi, definitiv la 5 ani de închisoare în dosarul Interagro.

Ioan Niculae ar putea fi eliberat oricând după încarcerare!  Ioan Niculae a executat deja fracţia necesară pentru a doua eliberare, afirmă avocatul său. După încarcerare, controversatul om de afaceri ar putea fi eliberat oricând.

Ioan Niculae ar putea fi eliberat oricând după încarcerare! A executat 600 de zile de închisoare în urma contopirii unor pedespe

Omul de afaceri și investitorul în fotbal Ioan Niculae a executat deja fracţia de o treime, impusă în cazul deținuților care au vârstă de peste 60 de ani, susține avocatul acestuia, Adrian Georgescu.

Potrivit calculelor, o treime din pedeapsa de 5 ani primită de omul de afaceri înseamnă aproximativ 600 de zile, considerate deja executate în urma contopirii ultimei pedepse cu prima, cea din dosarul „Mită la PSD” a explicat avocatul său pentru G4Media.ro.

Dosarul său va fi luat în discuție de comisia de liberări condiționate de la penitenciar

„La momentul la care va încarcerat, probabil dosarul său va fi luat în discuție de comisia de liberări condiționate de la penitenciar”, a precizat avocatul Adrian Georgescu. Potrivit procedurilor, dacă primește aprobare de la comisia închisorii, ultimul cuvânt îl va avea instanța.

La prima sa încarcerare, Niculae a încercat de 4 ori să obțină eliberarea mai devreme. Tribunalul Dâmbovița, care a admis cererea omului de afaceri din Teleorman, a ținut cont de comportamentul său în spatele gratiilor. Un rol l-au avut și cele 5 cărți pe care le-ar fi scris în perioada detenției.

Ioan Niculae a revenit vineri din Italia, unde a urmat un tratament medical

Afaceristul a ajuns vineri în România, cu o cursă aeriană. El a fost așteptat de poliție și dus imediat spre penitenciar.

Potrivit declarațiilor sale, Niculae, care a mai ispășit o pedeapsă cu închisoarea într-un alt dosar de corupție, a fost în Italia pentru tratament medical, Omul de afaceri a fost dat în urmărire de poliție după sentința de joi a Curții de Apel București.

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat joi la 5 ani de închisoare în dosarul Interagro. Decizia este definitivă și nu mai poate fi atacată. În plus, instanța i-a interzis lui Niculae și dreptul de a fi acționar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale, pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei principale.