Evenimentul Zilei > Social > Cosmin Moți se retrage din fotbal. Ce l-a convins să ia decizia radicală
Cosmin Moți se retrage din fotbal. Ce l-a convins să ia decizia radicală

Cosmin Moți se retrage din fotbal. Ce l-a convins să ia decizia radicală

Acest sezon va fi ultimul pentru Cosmin Moți. Fotbalistul român ar fi anunțat că se va retrage la finalul acestui an sportiv.

Vestea a venit după ce Moți și-a pierdut locul de pe banca celor de la Ludogorets.

Fotbalistul român a jucat doar 16 meciuri în acest sezon, dintre care 8 în campionat. Moți a decis să renunțe la cariera de sportiv după terminarea acestui sezon.

Se pare că fotbalistul nu se mai află în planurile de joc ale antrenorului Valdas Dambrauskas, care l-ar fi luat ultima dată la un meci de la începutul lunii martie.

Cosmin Moți pune stop joc

Claudiu Moți este de părere că cea mai bună decizie în acest moment este retragerea.

În cei aproape 9 ani petrecuți în Bulgaria, Moți a adunat 299 de meciuri în tricoul „vulturilor”. A marcat 37 de goluri și a oferit 15 pase de gol, intrând definitiv în istoria clubului.

Înainte de a ajunge în Bulgaria, Cosmin Moți a mai jucat la FC U Craiova (20 de meciuri), Dinamo (218 meciuri) și Siena (5 meciuri).

Eroul de la Ludogorets

În 2014, Ludogoreț a eliminat-o pe FCSB în preliminariile Ligii Campionilor, după o dublă manșă incredibilă. Deznodământul a fost stabilit în Bulgaria, la loviturile de departajare, unde Cosmin Moți a parat penalty-urile lui Cosmin Râpă și Paul Pârvulescu și i-a dus pe bulgari în premieră în grupele Ligii Campionilor.

Moți intrase în poartă în minutul 119, după ce Stoyanov, portarul gazdelor, fusese eliminat pentru un fault din postura de ultim apărător. Ulterior, complet neașteptat, a parat două penalty-uri, iar Luodogreț s-a impus cu 6-5 la loviturile de departajare și a trimis-o pe FCSB în Europa League.

După acel meci, Moți a fost răsplătit de patronul lui Ludogoreț, care a decis ca una dintre tribunele stadionului din Razgrad să poarte numele fotbalistului.

Cel mai mare regret al carierei

„E clar că mi-aş fi dorit să fiu la lot, însă în situaţia mea e foarte greu. Am ajuns şi la o vârstă, n-am jucat la echipa de club şi ar fi fost foarte greu. E greu să te cheme cineva la naţională atât timp cât nu joci la echipa de club.

Mi-aş fi dorit să am mai multe meciuri la naţională, dar asta a fost conjunctura, atât s-a putut. Cu un ochi râd şi cu altul plâng, am fost la două turnee finale, dar, din păcate n-am jucat niciun minut”, spunea Moți la TV Telekom Sport.