Mișcare importantă pusă la cale în fotbalul românesc. Reprezentanții Ministerului Apărării (MApN) vor să găsească investitori dispuși să preia CSA Steaua, formație care în prezent activează în liga a III-a. Obiectivul „roș-albaștrilor” este promovarea în eșalonul al doilea al fotbalului românesc, apoi pătrunderea în Liga I. În aceste condiții, în care primul target ar fi atins, formația nu ar putea să mai fie finanțată din bani publici.

Interesați să se asocieze proiectului pus la cale de Armată, care a dus în ultimii ani un război de uzură cu Gigi Becali, finanțatorul de la FCSB, ar fi frații Dragoș și Adrian Pavăl, cunoscuți antreprenori, cei care dețin brandul Dedeman, conform fanatik.ro.

Cei doi oameni de afaceri se află în Top 300 cei mai bogați români, conform ierarhiei întocmite în anul 2019 de revista „Capital”. Dețin 53 de magazine și au peste 7.000 de angajați. Ca o coincidență, conform sursei citate, ultima reprezentanță deschisă se află chiar în Ghencea, în apropierea noului stadion al Stelei.

Implicare amplă în sport

Frații Pavăl sunt amatori de fotbal și au încercată să cumpere 49% din acțiuni la FC Viitorul. Ei nu s-au înțeles cu Gheorghe Hagi, care a cerut suma de 10 milioane de euro și au decis să rămână simpli sponsori la gruparea de la Ovidiu. De asemenea, ei mai sponsorizează echipele de fotbal Poli Iași (liga I) și Ceahlăul Piatra Neamț (liga a 3-a), dar și formația de handbal masculin Știința Municipal Dedeman Bacău.

În zona de sport ei și-au mai făcut simțită prezența în cadrul unor parteneriate cu Simona Halep și Cristina Neagu, dar și cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Fundația Olimpică Română, Fundația Nadia Comăneci sau naționala României de Fed Cup. „Aştia de la Dedeman, care sunt oameni deştepţi, văd că e de câştigat din fotbal. Vor veni în fotbal, dacă au siguranţa că vor avea de câştigat”, spunea Gigi Becali despre frații Pavăl.