Evenimentul Zilei > Social > Ce interese se ascund în spatele afacerii AstraZeneca. Comentariu de Mirel Curea
Ce interese se ascund în spatele afacerii AstraZeneca. Comentariu de Mirel Curea

Ce interese se ascund în spatele afacerii AstraZeneca. Comentariu de Mirel Curea

Mirel Curea, despre metoda folosită de a scoate de pe piaţă vaccinul AstraZeneca. De departe este scandalul momentului cu privire la acest vaccin care, iniţial a fost lăudat.

Mirel Curea, despre metoda folosită de a scoate de pe piaţă vaccinul AstraZeneca. Reamintim că vaccinul AstraZeneca a fost lăudat iniţial pentru eficiența costurilor și avantajele cu privire la depozitare.

Dar au apărut întrebări cu privire la eficacitatea sa. Iar Italia, Danemarca, Norvegia, mai nou şi Bulgaria, au suspendat vaccinarea cu acest ser.

În opinia jurnalistului Mirel Curea, bate la ochi tot ceea ce se întâmplă cu privire la vaccinul AstraZeneca, argumentând puncutal cum s-a procedat.

Mirel Curea, despre metoda folosită de a scoate de pe piaţă vaccinul AstraZeneca

Mirel Curea: „Cum se scoate un concurent de pe piață
Pasul 1 – Joi, 11.03.2021, Agenția Europeană pentru Medicamente a aprobat vaccinul anti-coronavirus, produs de Johnson & Johnson.
Pasul 2 – Joi, 11.03.2021, 9 țări suspendă vaccinarea cu AstraZeneca.
Pasul 3 – Joi, 11.03.2021, Agenția Europeană pentru Medicamente a recomandat joi administrarea în continuare a vaccinului AstraZeneca; la ora actuală nimic nu demonstrează riscul unei tromboze”, subliniază jurnalistul.
Şi continuă: (În limbaj vagabonțesc: „Să moară mama, n-am nicio legătură cu șmenul ăsta!”). Pe bune? Toate, în aceeași zi?”, a scris jurnalistul pe contul personal de social media.

Ministerul Sănătății din Danemarca a anunțat joi că  va înceta utilizarea vaccinului AstraZeneca pentru moment

Acest lucru vine după „rapoarte de cheaguri de sânge severe la persoanele vaccinate cu serul AstraZeneca COVID-19”, a declarat ministerul într-un comunicat. „Avem nevoie de clarificări înainte de a putea utiliza în continuare vaccinul de la AstraZeneca”, a spus Soren Brostrom, directorul general al Autorității daneze pentru Sănătate.
Apoi a venit şi Norvegia cu anunţul și a pus în aşteptare vaccinul AstraZeneca. Mai precis, într-o declarație de presă, Geir Bukholm, directorul Diviziei de control al infecțiilor și sănătății mediului la Institutul norvegian de sănătate publică NIPH), a declarat că aceasta este o măsură de precauție. Şi spune: „Vom aștepta informații pentru a vedea dacă există o asociere între vaccin și acest caz”.

Şi totuşi, OMS recomandă cu încredere utilitarea serului de la AstraZeneca

Organizația Mondială a Sănătății a recomandat utilizarea vaccinului AstraZeneca chiar dacă există aceste mici probleme în anumite ţări.

„Țările ar trebui să efectueze o evaluare a raportului beneficiu-risc în funcție de situația epidemiologică locală, inclusiv de amploarea variantelor circulante ale virusului”, se precizează recomandările OMS.