Jurnalistul EVZ, Mirel Curea primește din partea BOR distincția „Anul Omagial 2020”.

Diploma și medalia „Anul Omagial 2020” i-au fost înmânare jurnalistului EvZ de către Vasile Bănescu. El este purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

„Așa cum este lesne de priceput, pe mine nu prea m-a premiat, medaliat, decorat, cam nimeni, niciodată.

Nu sunt genul, înțeleg asta.

Oamenii se gândesc că dacă mă cheamă la așa ceva, răstorn masa, spun vreo ceva de neuitat, comit vreo necuveneală.

Fac d-astea, recunosc! Zilele trecute, însă, o za din lanțul ăsta s-a rupt, cu zgomot de clopot al Catedralei Mântuirii Neamului, tras lângă biata mea cutie craniană.

Mirel Curea primește distincția „Anul Omagial 2020”

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, mi-a conferit prin intermediul Domnului Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, Diploma și medalia „Anul omagial 2020” și mi-a dăruit un splendid exemplar al Sfintei Scripturi.

Mă abțin cât pot să nu cad în păcatul mândriei, să nu mușc din mărul otrăvit al trufiei. Reușesc, pentru că este doar un prim impuls.

Faptul că am fost băgat în seamă în acest mod, înseamnă pentru mine enorm. Înseamnă că a-l mărturisi pe Dumnezeu este Calea!

Vă mulțumesc pentru milostiva dumneavoastră încurajare, Prefericirea Vostră! Vă mulțumesc pentru gândul binevoitor, Domnul Vasile Bănescu!”, a scris Mirel Curea pe Facebook.