Evenimentul Zilei > Social > Mircea Dinescu, devastat de durere! A murit la 58 de ani!
Mircea Dinescu, devastat de durere! A murit la 58 de ani!

Mircea Dinescu, devastat de durere! A murit la 58 de ani!

Scriitorul și omul de televiziune Mircea Dinescu este devastat de durere.

Soția lui, Maşa Dinescu, a decedat la vârsta de 58 de ani. Era printre cei mai apreciați traducători de dramaturgie rusă.

Vestea dispariției Mașei Dinescu a fost dată de oficialii Teatrului Național din București: „Colectivul TNB anunță cu tristețe dispariția prematură, la numai 58 de ani, a colegei noastre, Mașa Dinescu. A fost șefa Secretariatului literar, o bună cunoscătoare de teatru român și străin, un om de o mare calitate profesională și umană. Colegii din Teatrul Național sunt alături de familia îndurerată în aceste momente de mare tristețe”.

Soția lui Mircea Dinescu era fiica intelectualilor Elena Loghinovskaia şi Albert Kovacs, doi buni specialişti în literatura rusă. De la ei a moștenit Mașa pasiunea pentru operele marilor clasici slavi, iar ca dovadă a profesionalismului ei stau numeroasele spectacole de succes jucate pe marile scene de teatru ale ţării, cu piese care au la bază traduceri de Mașa Dinescu.

În prezent, în repertoriul TNB sunt nu mai puțin de cinci spectacole a căror traducere îi aparține Mașei Dinescu: „Livada de vișini” de A. P. Cehov (în regia lui David Doiashvili), „Revizorul” de N. V. Gogol (regia Felix Alexa), „Sinucigașul” de Nikolai Erdman (regia Felix Alexa), „Terorism” de frații Presniakov (regia Felix Alexa) și „UFO” de Ivan Vîrîpaev (regia Bobi Pricop).