Teo Trandafir, afectată de pierderea profesoarei Mioara Roman. „Rămâneam fără aer”

Teo Trandafir, afectată de pierderea profesoarei Mioara Roman. „Rămâneam fără aer” Sursa foto: Arhiva EvZ

Mioara Roman a murit în noaptea de joi spre vineri la azilul din Snagov. Teo Trandafir și fosta soție a premierului Petre Roman au avut o relație specială. Cea din urmă i-a fost profesoară de limba arabă pe perioada facultății.

Mioara Roman a murit astăzi la vârsta de 83 de ani. Teo Trandafir și fosta soție a premierului Petre Roman au avut o legătură specială. Fosta prezentatoare a reacționat la scurt timp după aflarea veștii.

Teo Trandafir, are numai cuvinte de laudă pentru Mioara Roman. Prezentatoarei de la Pro Tv și Kanal D i-a rămas întipărită în minte inteligența fostei soții a premierului Roman. Cele două s-au cunoscut pentru prima dată în 1986, pe vremea când Mioara Roman preda limba arabă.

Mioara Roman a fost profesoara prezentatoarei Teo Trandafir

Teo Trandafir a rămas plăcut impresionată de intelectul și frumusețea de cea care i-a fost profesoară în timpul facultății. Prezentatoarea de la Kanal D și-a amintit și de primul interviu pe care l-a avut cu Mioara. Cea din urmă a fost printre puținii poligloți vorbitori de limbă arabă pe care i-a avut România la începuturile capitalismului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Stăpânea atât bine limba încât i-a luat interviu și fostului lider palestinian Yasser Arafat, comandant al organizației Fatah și președintele OEP (Organizația de Eliberare a Palestinei). Arafat a vizitat România în 1992 cu prilejul Forumului Crans-Montana.

„Mioara Roman m-a fascinat când am cunoscut-o. Și vorbim aici de 1986. Era de o frumusețe incredibilă și de o inteligență remarcabilă. Acesta e motivul pentru care, de cate ori mi se adresa, rămâneam fără aer. Mi-a fost profesoară de limba arabă în facultate. O personalitate incredibilă, de o cultură cum rar îți e dat să întâlnești în viață. Mioara Roman a fost unul dintre puținii vorbitori de limba arabă din România.

Și numai prin faptul că i-a luat interviu lui Yasser Arafat, am spus totul despre capacitatea ei de a vorbi această limbă. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a spus Teo Trandafir.

Mioara Romana murit la 83 de ani

Sursa foto Instagram

A murit la 83 de ani

A trecut la cele sfinte în noaptea de joi spre vineri. A murit la azilul de bătrâni din Snagov. Mioara Roman urma să împlinească 84 de ani peste numai două luni. Decesul survenit în urma unui stop cardio-respirator. Oana Roman a fost cea care a anunțat decesul printr-o postare emoționantă de Instagram.

Mioara Roman

Sursa foto: Arhiva EVZ

Mioara Roman suferea de semi-paralizie

„Drum lin în lumină, mama mea bună și frumoasă. Îngerii să te vegheze și să povestești tururor acolo sus toate lucrurile minunate pe care le povesteai aici. Tot ce sunt îți datorez. Mulțumesc, mămica mea pentru tot. Te iubesc și te voi iubi mereu. Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în pace”, a scris Oana Roman pe Instagram.

Oana Roman a aflat despre moartea mamei sale în Egipt, unde sărbătorește ziua de naștere a fiicei sale, Isabela. Mioara Roman suferea de tulburări cognitive și avea mâna dreaptă paralizată. Oricât au încercat medicii să-i trateze bolile, etatea și-a spus cuvântul. Profesoara de limba arabă se deplasa cu mare dificultate.