Evenimentul Zilei > Social > Ministrul Virgil Popescu, sfaturi pentru românii îngrijorați de iarna ce urmează: „Eu port blugi în casă. Nu am purtat niciodată pantaloni scurți”
Ministrul Virgil Popescu, sfaturi pentru românii îngrijorați de iarna ce urmează: „Eu port blugi în casă. Nu am purtat niciodată pantaloni scurți”

Ministrul Virgil Popescu, sfaturi pentru românii îngrijorați de iarna ce urmează: „Eu port blugi în casă. Nu am purtat niciodată pantaloni scurți”

Ministrul energiei Virgil Popescu a venit cu un mesaj încurajator pentru românii care își fac griji că în această iarnă vor tremura de frig în casă. Ba mai mult, el le-a dat un sfat și le-a spus măsura pe care el o ia pentru a nu-i fi frig.

Virgil Popescu a declarat la o televiziune că poartă blugi în casă indiferent de anotimp, în contextul în care tot mai mulți români își fac griji că iarna aceasta vor tremura de frig în case și că vor plăti facturi uriașe.

„Port blugi în casă, indiferent de anotimp. Nu am purtat niciodată pantaloni scurți”, a transmis Virgil Popescu.

Românii se tem de iarna ce se apropie

Potrivit unui studiu, 1 din 4 români vor să economisească iarna aceasta energie electrică, căldură și gaz, făcând față frigului cu haine groase. În plus, mulți români au declarat că deja făceau acest lucru, prin urmare nu ar fi dispuși să suporte o temperatură și mai scăzută în case.

În acest sens, singurii care au avut de profitat de pe urma acestor măsuri luate de români au fost marile lanțuri de magazine online. Cel mai bine s-au vândut păturile groase, gecile, puloverele de iarnă, dar și lemnele, topoarele sau caloriferele electrice, potrivit Mediafax.

CE cere statelor membre să reducă consumul de energie

Comisia Europeană (CE) a cerut ca toate statele membre să se conformeze cererii de reducere a consumului de energie. În urma acestui anunț, Virgil Popescu a explicat ce înseamnă mai exact aceste măsuri.

”În regulament s-a ajuns la o reducere a consumului de 10% voluntară, adică neobligativitatea statelor să aplice această reducere. Totodată, a fost anunțată o reducere obligatorie de 5% pe orele de vârf. Atunci când transportatorul de sistem (Transelectrica) trebuie să stabilească orele din cursul unei luni în baza unor prognoze unde este consumul mare.

Reducerea nu se referă la persoane fizice. Nu este cazul ca cineva să vină să te pună să stingi lumina. Consumatorii noncasnici vor fi stimulați prin bonificații financiare pentru a face această reducere de 5%”, a declarat ministrul energiei.

În continuare, el a ținut să mai specifice încă o dată faptul că românii nu vor fi obligați să nu se mai uite la televizor sau să oprească alimentarea, informează ziare.com.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: