Evenimentul Zilei > Actualitate > Ministrul de interne a inaugurat un … spital, la Oradea
Ministrul de interne a inaugurat un … spital, la Oradea

Ministrul de interne a inaugurat un … spital, la Oradea

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode acuză întârzieri la lucrările pentru ambulatoriul de la spitalul de urgență din Oradea, din cauza unor încurcături de natură birocratică.

Bode acuză întârzieri la spitalul de urgență Oradea. Ambulatoriul Spitalului Clinic de Urgență „Avram Iancu” din Oradea „a stat muzeu, din cauza unor bâlbe administrative”. Ministrul de interne Lucian Bode, a declarat, la Oradea, că a reușit deblocarea lucrărilor la ambulatoriul Spitalului Clinic de Urgenţă, fostul spital militar. Aceasta este o clădire nouă care nu a fost pusă în funcțiune din cauza unor încurcători birocratice, a acuzat Lucian Bode.

„Este o investiţie de circa 2,5 milioane de lei, finalizată, cu cabinete medicale, săli de tratament, proiectate pentru a deservi mai bine 15 specialităţi. Este o unitate medicală nou-nouţă, de care ar trebui să beneficieze cetăţenii, dar care din cauza unor bâlbe administrative a stat muzeu. (…) Iată că am găsit şi aici. Eu vă spun foarte clar, nu pot accepta astfel de abordări care compromit o investiţie. De aceea am dispus identificarea rapidă a soluţiilor de ieşire din acest blocaj”, a precizat ministrul.

Lucian Bode a menţionat că, după doi ani, a reuşit să depăşească blocajele birocratice şi joi, 25 martie, a fost semnat un act adiţional la acordul dintre Ministerul Afacerilor Interne şi Primăria Oradea în privința acestui spital.

Investiţia în ambulatoriul Spitalului militar are o istorie, a explicat ministrul Bode, bazată pe un parteneriat din 2018, dintre Ministerul Afacerilor Interne şi Primăria Oradea. Această colaborare s-a fundamentat pe o Hotărâre de Guvern din 2008 pentru transferul terenului către municipalitate şi un protocol de predare-primire, semnat în 2018. Este vorba despre 330 mp, pe care s-a edificat o construcţie, ambulatoriul. Primăria a realizat acest ambulatoriu în compensaţie pentru terenul cedat de MAI din curtea Spitalului militar, pe care s-a construit în vecinătate, de către primărie, o parcare supraetajată.

Bode acuză întârzieri la spitalul de urgență Oradea

Ministrul a subliniat că Spitalul clinic va efectua racordul la utilităţi pentru apă, canal şi agent termic. Primăria va executa pe cheltuiala proprie lucrările de racordare a clădirii la reţeaua electrică şi la celelalte utilităţi.

„Mă aştept să se finalizeze cât mai rapid racordurile la utilităţi. Vreau ca partenerii să demareze toate procedurile cât mai repede pentru că s-a pierdut prea mult timp în această chestiune. Aşa cum s-au angajat responsabilii acestui proiect, acest corp de clădire trebuie să fie racordat, până august, au promis, la toate utilităţile, pentru că acesta este motivul pentru care nu a fost dat în folosinţă şi să fie echipat cu tot ceea ce este necesar la cele mai înalte standard”, a mai spus ministrul.