Evenimentul Zilei > Economie > Ministerul Transporturilor lucrează la proiectul liniei de METROU Gara de Nord – Aeroportul OTOPENI
Ministerul Transporturilor lucrează la proiectul liniei de METROU Gara de Nord – Aeroportul OTOPENI

Ministerul Transporturilor lucrează la proiectul liniei de METROU Gara de Nord – Aeroportul OTOPENI

Ministerul Transporturilor va lansa, în perioada următoare, un mare proiect de infrastructură de regenerare urbană, ce va include Magistrala 6 de metrou care va uni Aeroportul Internațional Henri Coandă cu Gara de Nord, precum și definitivarea căii ferate ce va ajunge direct la cel mai important aeroport al României, a anunțat, astăzi, Mariana Ioniță, director general în cadrul instituţiei.

„Avem o rețea de cale ferată extraordinar de mare și care, cândva, asigura condiții foarte bune de transport. Acum ministerul și-a propus să revitalizeze calea ferată. Să mutăm transportul de marfă pe calea ferată. În sensul acesta, vom lansa un mare proiect care va implica și regenerare urbană și care va avea în centru dezvoltarea căii ferate”, a declarat Ioniță, la o conferință organizată de Federația Patronatelor Societăților din Construcții, transmite Agerpres.

Potrivit acesteia, se vor lansa și proiectele de dezvoltare a metroului. „Magistrala 6 se apropie și ea de implementare. Este linia care va uni Aeroportul Otopeni cu Gara de Nord, apoi linia de cale ferată până la Aeroportul Otopeni și la care se face o reparație capitală, ce va include o prelungire până la aeroport. Măsurile pe care noi le avem în plan, multe dintre ele administrative, își vor da roadele, cu siguranță în perioada următoare”, a declarat reprezentantul MT.

Pentru simplificarea procesului de implementare a investițiilor, s-a constituit un Grup de Infrastructură aflat sub conducerea directă a Cancelariei primului – ministru, Dacian Cioloș. Una dintre măsurile ce vor fi luate în perioada următoare vizează simplificarea normativelor de proiectare a drumurilor și a căilor ferate.