Evenimentul Zilei > Social > Ce curiozități mai au românii. E permis consumul de alcool înainte de vaccinare?!
Ce curiozități mai au românii. E permis consumul de alcool înainte de vaccinare?!

Ce curiozități mai au românii. E permis consumul de alcool înainte de vaccinare?!

Ministerul Sănătății a răspuns la noi întrebări ale populației cu privire la procedura de vaccinare. Una dintre curiozitățile românilor a fost dacă se poate consuma alcool înainte de vaccinare.

Miercuri, Ministerul Sănătății a răspuns unor noi întrebări ale populației în ceea ce privește procedura de vaccinare. „Se poate consuma alcool înainte de vaccinare?”, a fost una dintre curiozitățile românilor.

Astfel, Ministerul Sănătății a recomandat evitarea consumului de alcool cu cel puțin 24 de ore înainte de administrarea vaccinului deoarece acesta slăbește sistemul imunitar, în special când acesta este consumat excesiv.

„Dacă se întâmplă să beți 1-3 unități de alcool, este bine să nu amânați și să mergeți să vă vaccinați conform programării”, informează Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății a răspuns unor întrebări despre procedura de vaccinare

Dormiți bine în noaptea dinaintea vaccinării. Un somn odihnitor și liniștit ajută sistemul imunitar;

Nu este recomandat să luați paracetamol sau ibuprofen înainte de vaccinare pentru prevenirea eventualelor efecte adverse ale vaccinului;

Pacienții care iau paracetamol sau ibuprofen pentru boli pre-existente nu trebuie să întrerupă tratamentul înainte de vaccinare.

Ce facem după vaccinare?

Puteți să mâncați și să beți apă după ce v-ați vaccinat;

Deși nu este contraindicat, pentru o eficiență cât mai mare a vaccinului, se recomandă să evitați consumul de băuturi alcoolice, mai ales în cantități excesive, timp de două săptămâni de la vaccinare.

În cazul în care vă doare brațul în care vi s-a administrat vaccinul, aplicați un prosop curat, umezit în apă rece pe zona injectării. De asemenea, efectuarea de exerciții cu brațul ajută la ameliorarea durerii.

Dacă aveți stare febrilă, beți multe lichide.

Puteți lua paracetamol sau ibuprofen pentru ameliorarea disconfortului cauzat de eventuala apariție a unei stări febrile și / sau dureri de cap.

Contactați doctorul dacă efectele adverse nu dispar în câteva zile.

Putem merge la serviciu după vaccinare?

Da, după vaccinare vă puteți întoarce la lucru atâta timp cât vă simțiți bine. Dacă vă doare tare brațul în care vi s-a făcut injecția, puteți întâmpina dificultăți în ridicarea obiectelor grele. Dacă vă simțiți foarte obosit, este recomandat să evitați să conduceți. În general, efectele adverse dispar în câteva zile de la administrarea vaccinului.