Ministerul Educației schimbă anul școlar! Se va da simulare pentru Evaluarea Națională și în clasa a VII-a

Ministerul Educației schimbă anul școlar! Se va da simulare pentru Evaluarea Națională și în clasa a VII-a

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, a prezentat marți, în cadrul unei conferințe de presă, modificările anului școlar 2019-2020. Astfel, elevii vor începe școala pe 9 septembrie 2019 și vor termina anul școlar pe 12 iunie 2020.

Semestrul întâi va avea o durată de 15 săptămâni, până pe 20 decembrie. Prin această modificare vacanța de iarnă de trei săptămâni va fi și vacanță intersemestrială, urmând ca semestrul al II-lea să înceapă pe data de 13 ianuarie 2020. Pe lângă vacanța de primăvara din perioada 04 aprilie 2020 – 21 aprilie 2020 – vacanță atât pentru elevii din învățămân

tul preșcolar, primar, gimnazial și liceal, cei mici, din învățământul preșcolar și primar, se vor bucura de o vacanță și în perioada 26 octombrie – 03 noiembrie 2019. O altă noutate din învățământ, este faptul că elevii de clasa a VII-a vor susține și ei, pe lângă cei din clasa a VIII-a, simulare pentru Evaluarea Națională, care se va desfășura în perioada 11- 13 martie 2019.

Ne puteți urmări și pe Google News

Înscrierea pentru clasele învățământului primar se vor desfășura în două etape, astfel: 4-22 martie – se vor completa și depune de către părinți a cererilor-tip de înscriere, iar perioada 2-8 aprilie este rezervată persoanelor care nu au reușit să se înscrie prima dată. Este de menționat faptul că în clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2019, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la sfârșitul anului 2019, pot fi înscriși numai dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.