Evenimentul Zilei > Social > Ministrul Finanțelor, ANUNȚ pentru români. Ce se va întâmpla cu SALARIUL bugetarilor înainte de Paște. Când va fi luată DECIZIA
Ministrul Finanțelor, ANUNȚ pentru români. Ce se va întâmpla cu SALARIUL bugetarilor înainte de Paște. Când va fi luată DECIZIA

Ministrul Finanțelor, ANUNȚ pentru români. Ce se va întâmpla cu SALARIUL bugetarilor înainte de Paște. Când va fi luată DECIZIA

Salariile bugetarilor şi pensiile ar putea fi acordate mai devreme, înainte de Paşte, însă aceasta este o decizie care va fi luată joi, în şedinţa de Guvern, a declarat, marţi, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

"Noi analizăm, discutăm la nivelul Guvernului şi dacă va fi cazul să fie o astfel de decizie se va anunţa în şedinţa de Guvern de joi", a spus Teodorovici, la Antena 3.

 

Eugen Teodorovici, MESAJ IMPORTANT despre Declarația Unică. „Este în varianta finală!” Când va apărea FORMULARUL ONLINE

Întrebat dacă acest lucru este posibil din punct de vedere tehnic, şeful de la Finanţe a răspuns: "Trebuie să o facem doar dacă suntem, să spunem, corecţi faţă de toţi cei care au de primit venituri înainte de Paşte, adică şi salariaţi şi pensionari. Nu putem să privăm o categorie de aceeaşi abordare",  "Discutăm joi în şedinţa de Guvern", a subliniat el.

Eugen Teodorovici a venit cu explicații privind Declarația Unică

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a venit cu explicații privind Declarația Unică care spune ministrul, este acum în variantă finală. Acesta vorbit și despre formularul online va apărea pe 16 mai. Totodată, Teodorovici a explicat și de ce i-a ținut pe șefii ANAF peste program.

”Declarația unică nu aduce nimic în plus ceea ce înseamnă număr de taxe sau cuantum. Este o simplificare a mecanismului trecut, e o simplificare radicală. Nu mai sunt patru plăți obligatorie, este o singură plată. Poate folosi banii din acele patru plăți obligatorii pentru alte nevoi curente de finanțare, iar până anul următor să facă plățile față de stat. Avem stimulent de 5% dacă depune declarația online. Declarația acum este în varianta finală. Formularul online va apărea pe 16 mai. Vrem să facem și o aplicație inteligentă”, a spus Teodorovici la Antena3.

De ce i-a ținut Teodorovici pe șefii ANAF peste program

În plus , Eugen Teodorovici a explicat de ce șefii ANAF au fost ținuți peste program.

”M-am culcat la 3 dimineața. De când am preluat acest portofoliu cam asta este ora mea. Nu am ținut angajații pentru că sunt probleme la stat, așa cum se spunea. Problema e alta. Poate aici și eu greșesc pentru că judec oamenii după felul meu de a fi. Eu înțeleg că oamenii au problemele lor personale, dar cred cu tărie că atunci când lucrezi la stat trebuie să lucrezi și pentru țară. De aceea dacă ai o funcție importantă trebuie să o respecți. Echipa de la Finanțe e una dintre cele mai bune din România. Această echipă a ținut economia în picioare.”, a declarat ministrul Finanțelor.