Evenimentul Zilei > Social > Mezeluri pentru copii, comercializate și în România, retrase de la vânzare. Alertă în Europa!
Mezeluri pentru copii, comercializate și în România, retrase de la vânzare. Alertă în Europa!

Mezeluri pentru copii, comercializate și în România, retrase de la vânzare. Alertă în Europa!

Două produse alimentare destinate copiilor, care se comercializează și în România, au fost scos de la comercializare de producător.

Mezelurile Reinert Bärchen Wurst Mortadella și Reinert Bärchen poultry sausage (Geflügel-Wurst), comercializate și în România sub denumirea Reiner Martinel, au fost retrase de pe piață de producătorii germani. Compania Family Butchers Germany GmbH (TFB) a anunțat că scoate cele două tipuri de mezeluri de la v/nzare deoarece ar putea fi contaminate de cantități mici de praf de metal.

Este vorba de produsele Reinert Bärchen Wurst Mortadella din loturile cu termen de valabilitate 05.07.2021, și Reinert Bärchen poultry sausage (Geflügel-Wurst), cu termen de valabilitate 01.07.2021. Decizia de retragere de la vânzare a fost luată de reprezentanții companiei mame din Germania.

Produsele au fost retrase de la vânzare și din Germania, pe motiv că au existat defecțiuni tehnice pe liniile de producție care au dus la contaminarea acestora.

Reprezentanții companiei Family Butchers Germany GmbH (TFB) au precizat că au luat această decizie în urma mai multor controale de calitate care au semnalat anumite defecțiuni în procesul de producție. Printre scenariile analizate este și acela că micile cantități de praf de metal au ajuns în mezeluri din cauza unor defecțiuni la utilajele folosite în procesul de fabricare.

Consumatorii își pot primi banii înapoi

Pe de altă parte, TFB a decis preventiv să retragă din comerț produsele posibil afectate și să dea consumatorilor posibilitatea unui schimb. Aceștia pot returna produsele achiziționate, din loturile în cauză, în magazine și să-și ia banii în apoi. Pentru aceasta, au anunțat reprezentanții companiei din Germania, nu este nevoie să prezinte bonul de casă.

Experții susțin că sănătatea nu este pusă în pericol

În Versmold, Germania, în cadrul unor controale de calitate extinse au fost constatate defecte de calitate la unele pachete cu produse distribuite sub marca Reinert Bärchen.

Drept urmare, nu se poate exclude faptul că, datorită unei defecțiuni la mașini, au ajuns pe produse cantități foarte mici de praf de metal. Conform unor verificări și a unei evaluări făcute de echipe de experți independenți, nu există niciun pericol pentru sănătate.

Cu toate acestea, pentru a evita orice controverse, compania a decis retragerea loturilor cu probleme de la vânzare.