Evenimentul Zilei > Vremea > Meteo. Vine frigul în toată țara! Dar tot rămâne mai cald ca de obicei. Anunțul ANM
Meteo. Vine frigul în toată țara! Dar tot rămâne mai cald ca de obicei. Anunțul ANM

Meteo. Vine frigul în toată țara! Dar tot rămâne mai cald ca de obicei. Anunțul ANM

Vine frigul în toată țara: temperaturile vor scădea începând de astăzi, dar vor rămâne la cote peste cele normale acestei perioade.

Conform datelor oferite de specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vine frigul în toată țara. Vremea se va răci începând de astăzi, inclusiv în București. Vor fi înnorări şi precipitaţii în cea mai mare parte a teritoriului, dar pe arii extinse şi local însemnate cantitativ, în jumătatea de sud. În Transilvania, nordul şi centrul Moldovei vor predomina ninsorile şi local se va depune strat de zăpadă, în Câmpia Română şi Dobrogea vor fi ploi.

Temperaturi mai mari decât specificul acestei perioade a iernii

Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 9 grade Celsius, iar cele minime între -6 şi 4 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

În această săptămână valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice și sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice și în zonele montane aferente.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, vremea va fi închisă şi se va răci accentuat în perioada următoare. Temporar va ploua, în general moderat cantitativ, iar în cursul nopţii, cu o probabilitate destul de mare, trecător se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 0 – 1 grad Celsius.

Prognoza meteo la munte

La munte, vremea se va răci față de ziua precedentă. Vor fi înnorări și ninsori în cea mai mare parte a zonei montane, local însemnate cantitativ (se vor cumula peste 10…15 l/mp) în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi de Curbura şi se va depune strat nou de zapada. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificari izolate.

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre, vineri, va ploua dimineața și în timpul nopții. Temperatura maximă va fi de 5 grade Celsius, iar cea minimă de 3 grade Celsius.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.