Evenimentul Zilei > Social > Vrei să trăiești într-un loc exotic? Lista cu locurile care sunt mai ieftine decât în București
Vrei să trăiești într-un loc exotic? Lista cu locurile care sunt mai ieftine decât în București

Vrei să trăiești într-un loc exotic? Lista cu locurile care sunt mai ieftine decât în București

Nu puține sunt persoanele care s-au gândit cel puțin odată cum ar fi să locuiască într-o altă țară. Peisaje care îți taie răsuflarea, o nouă cultură, un nou stil de viață, sunt doar câteva dintre lucrurile care te așteaptă dacă dorești să începi o viață nouă într-un alt loc.

Pandemia de provocată de coronavirus ne-a adus într-o nouă realitate în care regulile au fost schimbate radical. Având în vedere că foarte multe persoane au avut posibilitatea de a lucra de la distanță, multe dintre acestea au început să se întrebe cum ar fi  renunțe la tot ce știau și să se mute într-o țară exotică în care se pot bucura de liniște deplină și de peisaje de poveste.

Când vine vorba despre o destinație exotică, foarte mulți dintre noi credem că avem nevoie de sume exorbitante de bani pentru a petrece o vacanță într-o astfel de locație sau pentru a locui acolo. Ei bine, se pare că lucrurile se prezintă complet diferit. Astfel, chiriile, serviciile medicale, alimentele și multe alte bunuri și servicii par a fi mai ieftine în Panama sau Costa Rica decât în București sau în Cluj Napoca.

Specialiștii de International Living au realizat un top al celor mai bune țări în care poți să trăiești, raportându-se la factori precum calitatea vieții, costuri, legislație, climă etc.

„Fie că sunteți în căutarea unui oraș prietenos, la un raport bun calitate / preț, a unei plaje tropicale, a unui refugiu răcoros la munte, sau a unei evadări liniștite pe malul oceanului, acest Index vă poate ajuta să alegeți cele mai bune opțiuni actuale de pe planetă.”, a precizat Jennifer Stevens, reprezentant al International Living, transmite forbes.com.

Panama

Dacă ați alege să locuiți în Panama, veți avea parte de peisaje exotice care vă taie răsuflarea. Totodată, aceasta este și una dintre cele mai bogate țări din regiune.

Cât costă să trăiești în Panama? Bugetul de care ar avea nevoie în fiecare lună o persoană este de 1,600 de dolari. Ba mai mult, țara este recunoscută la nivel mondial pentru servicii medicale foarte bine puse la punct, iar o singură vizită la medic v-ar putea costa în jur de 20 de dolari.

Columbia

În cazul în care ați alege să trăiți în Columbia, trebuie să știți că aveți nevoie de circa 1,000 de dolari pe lună. De-a dreptul surprinzător este că puteți închiria un apartament extrem de modern pentru doar 500 de dolari pe lună.

Costa Rica

Dacă ați alege să vă mutați în Costa Rica, una dintre cele mai populare și sigure destinații din America Centrală, veți avea nevoie, pentru o singură persoană, de aproximativ 1600 de dolari pe lună. În această sumă sunt cuprinse cheltuieli precum chiria și întreținerea pentru un apartament cu două camere, servicii medicale, transport și alimente.