METEO. România, sub asediul ploilor torențiale. Efectele vor fi imprevizibile

METEO. România, sub asediul ploilor torențiale. Efectele vor fi imprevizibile Furtuni. Sursa foto: Arhiva EvZ

După o noapte de ploi torențiale, ziua de vineri va continua în aceeași notă, ceea ce ar putea duce la inundații și multe alte probleme, avertizează specialiștii.

Ziua de astăzi va fi marcată de o vreme cu temperaturi medii spre scăzute și de cer înnorat în majoritatea regiunilor țării. Vântul va sufla moderat, iar șansele de precipitații sunt destul de ridicate. În jumătatea de est a ţării, vremea va fi în general instabilă, cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii extinse.

Vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice cu precădere în Muntenia, Dobrogea și Moldova. Izolat, cantităţile de apă vor fi însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, iar ploi slabe vor fi posibile doar pe spaţii mici. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări mai susţinute la munte şi în extremitatea de sud-vest, dar local şi temporar şi în regiunile estice.

Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale ale datei în cea mai mare parte a ţării, cu maxime ce se vor încadra între 13 și 22 de grade Celsius şi minime între 6 și 16 grade Celsius. Pe alocuri, în orele dimineţii, dar mai ales noaptea se va semnala ceaţă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Și Capitala este sub asediul ploii

În București, vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua mai ales în cursul zilei. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări. Temperatura maximă, apropiată de cea normală pentru această dată se va situa în jurul a 20 de grade, iar cea minimă va fi de 12…14 grade. Spre dimineaţă vor fi condiţii de ceaţă.

La nivelul întregii luni octombrie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în întreaga țară, dar mai ales în regiunile estice și sud-estice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în regiunile vestice, centrale, iar în restul țării vor fi în general apropiate de cele normale ale perioadei, cu o posibilă tendință deficitară în sud-estul extrem.