Evenimentul Zilei > Social > Meteo. ALERTA ANM, reînnoită. CODUL GALBEN este valabil TREI ZILE
Meteo. ALERTA ANM, reînnoită. CODUL GALBEN este valabil TREI ZILE

Meteo. ALERTA ANM, reînnoită. CODUL GALBEN este valabil TREI ZILE

O nouă alertă meteo de la ANM. Meteorologii au emis un Cod Galben de viscol și polei pentru mai multe județe din țară. Avertizarea este valabilă timp de trei zile.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenţionare cod galben de viscol pentru judeţele Satu-Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Cluj, valabilă până pe 23 decembrie, la ora 18.00. În paralel, este valabilă şi o informare meteorologică.

„Meteorologii avertizează că în zona montană a judeţelor Satu-Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Cluj, mai ales la altitudini de peste 1.500 m, temporar va ninge, stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80 km/h. Ninsoarea va fi viscolită şi vizibilitatea va scădea semnificativ.

În paralel, în acelaşi interval orar, respectiv 22 decembrie, ora 05.00 – 23 decembrie, ora 18.00, este valabilă şi o informare meteorologică de precipitaţii mixte, depuneri de polei şi intensificări ale vântului la munte, îndeosebi la altitudini sub 1.500 metri, polei în zonele joase de relief din jumătatea de nord a ţării”, scrie Mediafax.