Evenimentul Zilei > Vremea > METEO, 25 septembrie. Gata, se schimbă vremea de tot. Acum chiar vine toamna!
METEO, 25 septembrie. Gata, se schimbă vremea de tot. Acum chiar vine toamna!

METEO, 25 septembrie. Gata, se schimbă vremea de tot. Acum chiar vine toamna!

Prognoza meteo valabilă pentru vineri, 25 septembrie, anunță vreme plăcută, însă va ploua în majoritatea regiunilor din țară.

Cerul va avea înnorări și sunt prognozate averse și descărcări electrice, mai ales la munte, iar noaptea, în vestul, sud-vestul și, parțial în centrul țării.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, iar temporar și în restul teritoriului, dar cu precădere în regiunile vestice și estice. Maximele zilei se vor încadra între 22 de grade în nordul litoralului și 32 de grade în Lunca Dunării, iar minimele vor fi cuprinse între 10 și 19 grade.

În Banat și în Crișana vremea rămâne caldă și vineri, cu temperaturi maxime ce se vor situa, în medie, în jurul a 28 de grade Celsius, la amiază și 10 grade noaptea. Sunt prognozate ploi posibil însemnate cantitativ, pe arii mai extinse.

Și în Transilvania sunt anunțate ploi, chiar dacă vremea rămâne caldă, cu temperaturi de 24-26 de grade la amiază și minime de 12-14 grade.

În Maramureș, temperaturile vor oscila între 24-26 de grade. În cursul nopiții se vor înfregistra valori de 14 grade. Sunt șanse mari de ploaie.

Vremea va fi caldă și în Moldova și Dobrogea, chiar călduroasă în sudul regiunii, cu valori maxime cuprinse între 26 și 29 de grade. Noaptea se ating chiar 14-15 grade, cu mult peste regimul multianual.

Și în Muntenia vor fi temperaturi ridicate, 29-30 de grade. Noaptea vor fi până la 16 grade. Chiar și așa, se vor semnala ploi pe arii extinse.

Cald va fi și în Oltenia, unde temperaturile maxime se vor situa între 26 și 29 de grade. Și aici sunt anunațate averse însmenate.

Prognoza meteo pentru București

Și în Capitală se vor înregistra temperaturi neobișnuit de ridicate: maxime de 30-31 de grade și minime de 16-18 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat.

Prognoza meteo la munte

Și în zona muntoasă temperaturile se vor situa peste mediile multianuale, cu maxime între 16 și 18 grade și minime ce se vor apropia de 10 grade. Cerul va fi înnorat în cea mai mare parte a timpului. Ploile apar sporadic, iar vântul suflă mai tare pe creşte.

Prognoza meteo pe litoral

La malul mării, vineri vremea rămâne frumoasă, cu unele înnorări în timpul zilei şi cu vânt intens în special după-amiază şi seara.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: