Mese rapide în timpul săptămânii. Satay de pui în stil thailandez

Mese rapide în timpul săptămânii. Satay de pui în stil thailandez Satay de pui în stil thailandez. Sursă foto: Wikipedia

A învăța să gătească i-a schimbat viața lui Jon Watts. Bucătarul a învățat să gătească datorită programului „Duke of Edinburgh's Award”.

La 18 ani, a fost condamnat la șase ani și jumătate de închisoare într-un institut pentru tineri infractori și, în timpul detenției, a învățat să gătească datorită programului „Duke of Edinburgh's Award”.

Gătitul i-a schimbat viața lui Jon Watts

„Să învăț să gătesc în închisoare a însemnat că aveam o abilitate care putea fi folosită în lumea exterioară. Mi-a dat un sens scopului și, cel mai important, încredere în mine”, spune Watts, acum în vârstă de 35 de ani.

„Imaginați-vă că sunteți pierdut și confuz la o răscruce de drumuri și că cineva vă dă un ghiont ușor spre drumul cel bun. Așa m-am simțit când am obținut acea calificare”. El a început să lucreze într-unul dintre restaurantele lui Jamie Oliver. Asta în timp ce se afla în concediu, adăugând faptul că „acolo m-am îndrăgostit de gătit”.

„În momentul în care am fost eliberată, lucram acolo de 10 luni și nu-mi puteam imagina să fac altceva în acel moment. Mi-au plăcut mediul plin de adrenalină și pasiunea oamenilor din jurul meu. De asemenea, îmi plăcea că în fiecare zi învățam ceva nou. Astfel, deveneam mereu mai bun decât eram cu o zi înainte”.

Watts a ajuns să lucreze în restaurantele lui Oliver timp de cinci ani. Asta înainte de a-și deschide propriul food truck”. A continuat să își creeze mai multe oportunități, cum ar fi să gătească la emisiunea „This Morning de la ITV. Acum are 840 000 de urmăritori pe Instagram și 672,5 000 pe TikTok. De asemenea, tocmai și-a lansat cea mai recentă carte de bucate, „Speedy Weeknight Meals”.

„Gătitul îmi aduce cea mai mare bucurie”, spune el simplu. Cu toate acestea, dacă Watts ar trebui să numească un fel de mâncare semnătură, ar trebui să fie această rețetă pentru satay de pui în stil thailandez”.

Lista de ingrediente satay de pui în stil thailandez

300 g unt de arahide neted

200 g pastă de curry roșu thailandez

4 linguri de sos de soia

400ml cutie de lapte de cocos

1 kg de coapse de pui fără piele și fără oase

2 linguri de ulei vegetal sau de floarea-soarelui

25 g coriandru, tocat (opțional)

Sare și piper negru

Mod de preparare

Untul de arahide se pune într-un bol cu pasta de curry, sosul de soia și 50 ml din laptele de cocos. Se bate până se omogenizează. Se transferă două treimi din amestecul de unt de arahide într-o cratiță, se adaugă restul de lapte de cocos și se amestecă bine.

Se taie puiul în bucăți mici, se adaugă în bolul cu amestecul de arahide rămas și se amestecă până când este complet acoperit. Înfiletați puiul pe opt țepușe care încap într-o tigaie mare.

Încălziți uleiul în tigaia mare și gătiți puiul la foc mediu până când devine auriu pe toată suprafața și este bine gătit. (Dacă tăiați o bucată mai mare de pui, sucul ar trebui să curgă limpede. Dacă nu, continuați să gătiți încă câteva minute, apoi testați din nou). Este posibil să fie nevoie să faceți acest lucru în loturi, în funcție de mărimea tigăii dvs.

Se încălzește sosul în cratiță, se gustă condimentele și se ajustează dacă este necesar, apoi se adaugă coriandru tocat, dacă doriți, și se amestecă bine. Așezați frigăruile de pui pe farfurii, apoi fie turnați sosul satay, fie serviți-l într-un castron, dacă preferați, potrivit independent.

Ne puteți urmări și pe Google News