Gabriel Diaconu, despre un mare fiasco juridic în cazul Sf. Pantelimon

Gabriel Diaconu, despre un mare fiasco juridic în cazul Sf. Pantelimon Medici Spitalul Sf Pantelimon / Sursa foto: INQUAM Photos/OctavGanea

Gabriel Diaconu, medic psihiatru, a reacționat după eliberarea celor două doctorițe de la Spitalul Sf. Pantelimon au fost lăsate să plece acasă deoarece „nu există probe suficiente”, arată motivarea Curții de Apel.

Gabriel Diaconu, despre lătrătorii de ocazie în cazul Sf. Pantelimon

Gabriel Diaconu afirmă că scandalul de la Spitalul Sf. Pantelimon este un fiasco juridic unic în istoria României. Medicul mai afirmă că împotriva celor două doctorițe acuzate de crimă „s-au înhăitat  presă, formatori de opinie din mediul online, lătrători de ocazie și vectori politici de propagandă și dezinformare”

Gabriel Diaconu mai explică, de asemenea, că atunci „când a apărut motivarea eliberării acuzatelor din arest preventiv, acuzațiile procurorilor au fost desființate literă cu literă”.

Medicul psihiatru este de părere că a fost „o nerușinare fără scrupule menită să lase fără suflu întreaga specialitate medicală, dar și să dea credit ideii că medicii fac rău pacienților și că medicina e de fapt un promotor de pompe funebre. Că suntem criminali, iar fetele cu pricina acționaseră cu sânge rece”.

Medicul spune că orice formă de regret este tardivă

Gabriel Diaconu mai subliniază faptul că „încercările timide și pe alocuri patetice, de a milita pentru o „reconciliere” o „reconstrucție” a dinamicii medic-pacient acoperă lașitatea ontologică, mai degrabă spiritul de auto-conservare, decât brusca solidaritate a puținilor breslași care au observat ignobila ticăloșie”.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.Gabriel Diaconu, despre lătrătorii de ocazie în cazul Sf. Pantelimon. Sursa foto. Facebook

Medicul este de părere că a fost o bătaie de jioc la adresa medicilor, spunând că „rareori a regretat că a ales să-și facă cariera în România, în toți anii de când am venit aici. Și rareori m-am gândit să o părăsesc”, deoarece este dedicat pacienților săi, și, mai spune medicul psihiatru, se simte confortabil pe „insula sa medicală”.

Gabriel Diaconu nu se simte ocrotit în țara sa

Gabriel Diaconu mai afirmă în comentariul său că nu se mai simte de mult ocrotit „de țara mea cât privește statutul meu de doctor”. Medicul a mai subliniat că este greu să uiți „plugul greu al disprețului pe care mult prea mulți îl arată pentru o ocupație unică, în felul ei, și printre puținele cu adevărat salvatoare de vieți”.

Doctorul spune că simte „un dezgust pe care cu greu am să-l las în urmă”. De asemenea, a mai subliniat faptul că a „petrecut ani grei din viața, și din practica mea, să caut să educ oamenii și să-i fac să îndrăgească pe cât posibil medicina, psihiatria”.

Din păcate medicul Gabriel Diaconu a ajuns la concluzia că tot mai des „mă gândesc că sunt ani irosiți. Acest popor nu se va schimba decât prin atriția generațiilor, iar ce vine din urmă va trebui să zgârme după mentori, pentru că mult prea puțini rămân”, a concluzionat medicul în postarea sa de pe social media.