Evenimentul Zilei > Actualitate > Mesajul revoluționarului Teodor Mărieș către „deranjata Doamnă Dogioiu”
Mesajul revoluționarului Teodor Mărieș către „deranjata Doamnă Dogioiu”

Mesajul revoluționarului Teodor Mărieș către „deranjata Doamnă Dogioiu”

Președintele Asociației 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieș, îi transmite, în a doua zi de Crăciun, un mesaj dur jurnalistei Ioana Ene Dogioiu sub titlul „Deranjata Doamna Dogioiu de mesajul ce spunea franc „Procurorul General al României, Bogdan Licu, a salvat Dosarul Revoluției”!?”.

Iată mesajul lui Teodor Mărieș:

„Pancarta a fost ridicată de către reprezentanți ai urmașilor Eroilor Martiri din orașul în care izbucnit Revoluția din Decembrie 1989.

În Piața Operei în acel moment se aflau mii de oameni.

Nimeni nu a fost deranjat de acel mesaj public.

Doamnei Dogioiu îi vine deranjul de la Coldea și trupa lui cu ramificații până la Măgureanu și Iliescu, chiar și înaintea lor.

Și dacă tot ne-am ramificat încă din 21 decembrie 1989, cel puțin în București, Doru Mărieş își permite să o roage pe Doamna Dogioiu, ca la rândul Domniei sale, să transmită întrebarea mătușii sale iubite:

„Te rog mătușă să-mi spui cum te-ai desfășurat, joi,  21 decembrie 1989, între orele 11.30 și 12.00?”.

Poate învață Doamna Dogioiu puțină istorie din familie”.

Cât privește prietenia dintre Doru Mărieş și Procurorul General al României, Bogdan Licu, revoluționarul, care a intrat primul în CC al PCR pe o fereastră în 22 decembrie 1989, afirmă:

„Singurul  Procuror General al României din ultimii 30 de ani care a făcut ceva concret pentru victimele din decembrie 1989, este Domnul Bogdan Licu. Acesta a deschis și redeschis Dosarul Revoluției. Respectul meu este total față de acest om și atitudinea să constant onestă. O prietenie pentru viitor m-ar onora.

Mă mir că lipsește din ecuație Domnul Președinte Klaus Iohannis.

În urmă cu câteva luni ne-a atacat pe toți trei, la pachet, Doamna Dogioiu.

Tot în pachetul lui Moș Crăciun, o rog pe Doamna Dogioiu să stea liniștită alături de Florian și Mioara. Moșul este darnic, sacul este mare și după ce îl golește de jucării și dulciuri, are loc în el și pentru alte nume.

Moș Crăciun nu este Moș Gerilă”.

Video. Teodor Mărieș în sediul CC al PCR.