Evenimentul Zilei > Monden > Mesajul de Crăciun de la Robi din Las Fierbinți i-a cutremurat pe români. Este o lecție de viață. Video
Mesajul de Crăciun de la Robi din Las Fierbinți i-a cutremurat pe români. Este o lecție de viață. Video

Mesajul de Crăciun de la Robi din Las Fierbinți i-a cutremurat pe români. Este o lecție de viață. Video

De Crăciun, producătorii și actorii serialului Las Fierbinți au pregătit un moment special. A fost o pildă pentru toți cei vor să audă și să înțeleagă ce ar trebui să reprezinte, printre altele, ziua Nașterii Domnului. A spus-o Leonid Doni, actorul care îl intepretează pe Robi, charismaticul polițist din sitcomul lansat la Pro TV în martie 2012.

Robi le-a transmis sătenilor din Las Fierbinți și totodată tuturor românilor că fiecare dintre noi ar trebui să fie un om mai bun. Măcar ce Crăciun… La aproape 24 de ore de la lansare, monologul său a strâns aproape 800 de comentarii și peste 9.800 de distribuiri pe Facebook.

În același timp, pilda despre Crăciun a înregistrat peste 110.000 de vizualizări pe YouTube. Este o dovadă a faptului că mesajul i-a emoționat pe mulți conaționali, așa cum se va vedea și în câteva dintre comentariile selectate mai jos.

„Voi nu vedeţi cât de săraci suntem? De ce să fim şi răi? De ce? Ce înseamnă Crăciun? Să fii mai bun, nu? Da’ voi nu sunteţi deloc aşa unul cu altul! Vă zic sincer! Mă doare sufletul când spun asta! Voi sunteţi familia mea, şi eu în fiecare zi aud num’ d’astea: că cutare m-a scuipat, că cutare m-a bătut, că cutare mi-a făcut! M-am săturat!

Voi credeţi că mie nu-mi ajunge? Vreau şi eu, măcar o dată, să veniţi la mine cu o reclamaţie că, nu ştiu, cutare mi-a dat o floare! Că cutare s-a uitat frumos la mine! Că cutare mi-a zis o vorbă bună! Măcar odată pe an! Să vă văd şi eu că vă bucuraţi de ceva!

Au fost cinci minute cu multe concluzii pentru români

Uitaţi-vă la voi! Sunteţi negri la suflet de supărare! E vina mea, da! Eu l-am pus pe Giani să vă întrebe ce vă doriţi de Crăciun şi tot eu l-am pus pe Ardiles să le fure şi să le pună supriză pentru cei care nu au!

Dar doar azi! Că e Crăciunul! Mâine le luaţi înapoi! Nu v-am zis că am tot inventarul aici! Băi, Brânzoi! Zici că ăla-i târnăcopul tău? Da, mă, e al tău! Da’ Coţăială n-are niciunul! Tu ce faci, Brânzoi, lucrezi la două târnăcoape?

Ai patru mâini, cumva, că nu se vede?! Şi ăla care-i la Coţăială e şi tocit, şi are şi coada ruptă! Şi lampa aia e ciobită, Brânzoi! Şi o ţineai în magazie de ani de zile, să se pună praful pe ea! N-o foloseai la nimic! Şi acum urli de nervi că nu o mai ai?

Bobiţă, tu câte borsete ai, că numai eu ştiu vreo 20? Şi faci gât pentru una care-i veche şi vai mama ei? Pandele nu are niciuna şi pur şi simplu îşi dorea şi el una!”, a spus Robi în momentul special pregătit de echipa din spatele celebrului serial Las Fierbinți.

Unii au înțeles ce a transmis Robi din Las Fierbinți

Comentariile care au urmat după aceea au fost pe măsura interpretării și a mesajului. „Deci sunteți extraordinari, în frunte cu cei ce scriu aceste scenarii de o crudă realitate. Azi, ascultându-l pe Robi mi-au dat lacrimile ca odinioară la monologul lui Celentano.

Stupizenia întruchipată de personajul Robi s-a transformat în cel mai frumos sentiment pe care noi oamenii ar trebui să-l avem mereu in inima noastră, iubirea. Magistrala redare a crudei realități a zilelor pe care le trăim, magnific interpretată de toți actorii acestui serial ne face pe toți sa medităm la noi înșine, la felul nostru de a fi în aceste vremuri tulburi.

Să vă dea Dumnezeu sănătate și bucurii tuturor ce realizați acest serial. Un Crăciun și un An Nou cu tot ce vă doriți, vouă și celor dragi vouă. La mulți binecuvântați ani!″, a fost comentariul unui fan de-ai serialului de comedie de la Pro TV.

Altul a scris: „În toată România și mai ales la țară de sărbătorile de iarnă se pun instalații de iluminat pe străzile principale pentru a vedea și noaptea mocirla în care trăim. Nu apă curentă, nu canalizare, nu gaze și cu atât mai puțin drumuri asfaltate.

Are mare dreptate. De Sărbători împachetăm un mare rahat cât țara în polei auriu și ni se spune că e un mare lingou de aur. După Sărbători, când se va da poleiul la o parte vom vedea adevărul. Că de fapt a fost un mare rahat. Păcat.″

foto: facebook.com/LasFierbintiRomania

Atenție la perioada care urmează după Crăciun

„Dacă mulți dintre noi am regăsit în acest lucru realitatea românească, nu trebuie să ne mulțumim doar cu recunoașterea ei sau cu o lacrimă care ne-a încercat pe noi. Realitatea poate fi schimbată.

Dacă vom dărui mai mult celor care au nevoie de ajutor, în momentele în care chiar au nevoie de ajutor, ne va fi mai bine ca oamenii, ca popor. Noi, cei care putem puțin mai mult decât alții, să facem ceva! Resemnarea nu aduce ceva bun. Crăciun fericit tuturor!″, a fost o altă reacție.

„Oameni faini, cei care ați scris aici, vă recomand ca în fiecare zi să vă începeți ziua cu monologul interpretat de Robi, oriunde veți merge să nu uitați unii au dat sărăcia cu sclipici să vă dea peste cap simțurile.

Degeaba ne-au dat lacrimile, degeaba apreciem monologul acesta minunat, dacă peste o săptămână uităm iar ce senzații și trăiri ne-a provocat. Vă doresc Sărbători fericite și mulțumesc celor care scriu și ne aduc cu picioarele pe pământ prin cuvinte scrise și interpretări impecabile!″, a mai spus altă persoană.