Mesajul Casei Albe către Iran: Diplomaţia necesită timp

Mesajul Casei Albe către Iran: Diplomaţia necesită timp

În legătură cu discuţiile informale cu Iranul, care vor fi lansate astăzi, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a declarat: "Poziţia noastră nu s-a schimbat".

În cadrul conferinţei de presă, purtătorul de cuvânt al Casei Albe a făcut aprecieri cu privire la subiectele de pe agendă şi a răspuns întrebărilor jurnaliştilor.

Unul dintre jurnalişti a amintit că la 6 aprilie (astăzi), la Viena, va începe reuniunea în care se va discuta despre acordul nuclear iranian şi revenirea Statelor Unite la acest acord şi a adresat întrebarea:"Biden a fost dezamăgit de prelungirea perioadei de revenire în acordul nuclear?".

Ne puteți urmări și pe Google News

Psaki, spunând că diplomaţia necesită timp a continuat:"Nu pot aprecia în acest moment cât va dura revenirea noastră la acest acord sau ce ne aşteaptă în viitor. Deocamdată vor avea loc discuţii informale prin intermediul aliaţilor europeni, iar diplomaţia va continua să rămână prioritatea noastră".

 "Suntem foarte la început"

Întrebată dacă Biden va schimba sau nu politica în problema ridicării sancţiunilor impuse Iranului, Psaki a spus: "Poziţia lui Biden în legătură cu modul în care trebuie să abordăm sau nu negocierile cu Iranul nu s-a schimbat. În zilele ce urmează se va discuta despre paşii pe care Iranul trebuie să-i facă pentru a se reîntoarce la condiţiile acordului nuclear. Iar după asta, s-ar putea discuta paşii Statelor Unite în problema sancţiunilor. În acest moment suntem la începutul discuţiilor".