Noi măsuri privind siguranța suplimentelor de melatonină. Riscurile din spatele ambalajului

Noi măsuri privind siguranța suplimentelor de melatonină. Riscurile din spatele ambalajului suplimente alimentare / Sursa Foto: Arhiva EVZ

Consiliul pentru Nutriție Responsabilă le cere membrilor săi să adopte noi măsuri în privința suplimentului de melatonină. Acestea includ schimbarea ambalajelor pentru a descuraja copiii să le consume și o etichetare mai clară.

Suplimentele de melatonină, supuse unor noi reguli

Consiliul pentru Nutriție Responsabilă (CRN) a introdus noi orientări pentru suplimentele de melatonină comercializate pentru susținerea somnului. A fost pus accentul pe ambalaje cu efect de descurajare a consumului în rândul copiilor și o etichetare mai clară, pentru a spori siguranța consumatorilor. CRN își îndeamnă membrii să adopte aceste orientări în termen de 18 luni.

Măsurile actualizate privind melatonina au ca scop asigurarea accesului consumatorilor la produse care sunt formulate, etichetate și ambalate în mod responsabil.

Consiliul pentru Nutriție Responsabilă (CRN), o asociație comercială pentru industria suplimentelor alimentare, a adoptat noi orientări voluntare axate pe formularea, etichetarea și ambalarea suplimentelor alimentare care conțin melatonină și care sunt comercializate pentru susținerea somnului.

Ne puteți urmări și pe Google News

melatonină, suplimente alimentare

Principalele recomandări actualizate pentru suplimentele de melatonină

Noile măsuri care au ca scop o mai bună informare a consumatorilor sunt următoarele:

  1. Instrucțiuni de etichetare. Noile măsuri prevăd mențiuni de precauție pe etichetă care să avertizeze consumatorii că melatonina poate provoca somnolență. Acestea nu trebuie consumate împreună cu alcool și suplimentele sunt destinate doar utilizării ocazionale.
  2. Surplusuri în timpul producției. Deși recunosc faptul că reglementările federale impun ca suplimentele alimentare să conțină cel puțin 100 % din cantitățile indicate pe etichetă pe toată durata de valabilitate, orientările recomandă ca orice surplus de melatonină adăugat în timpul fabricării să se bazeze pe date care să susțină siguranța.
  3. Ambalaje de descurajare a copiilor. În timp ce reglementările federale nu impun ambalaje de descurajare a copiilor pentru produsele care conțin melatonină, măsurile revizuite ale CRN solicită membrilor industriei să adopte ambalaje de descurajare a copiilor pentru produsele care conțin melatonină și care se prezintă sub forme masticabile cu arome care ar putea fi deosebit de atractive pentru copii. Această recomandare oferă părinților și îngrijitorilor un instrument pentru a preveni accesul nesupravegheat la aceste produse.

melatonină, suplimente alimentare

Membrilor CRN li se cere să adopte aceste măsuri în termen de 18 luni

CRN își îndeamnă membrii și industria în general să adopte aceste orientări cât mai curând posibil:

„Acestea sunt doar cele mai recente dintr-o serie de orientări voluntare pe care membrii CRN le-au adoptat. Ele subliniază angajamentul de neclintit al CRN față de bunăstarea consumatorilor și integritatea pieței suplimentelor alimentare.

Prin stabilirea acestor standarde înalte, îi ajutăm pe membrii noștri să ofere produse care sunt fabricate și comercializate în mod responsabil", afirmă președintele și directorul executiv al CRN, Steve Mister.