Sondajul, care a avut loc joi, 17 iunie, între orele 08:00 și 20:00, i-a întrebat pe cititori dacă Meghan ar trebui să participe la dezvelirea statuii Dianei cu Harry.  
Toată povestea aplecat după ce o sursă a declarat pentru Radar Online că Meghan va veni în Marea Britanie pentru a-l sprijini pe Harry. Sursa, care a dorit să rămână sub anonimat, a declarat ducesa nu vrea să-l mai lase singur lângă familia care l-a tratat cu răceală la înmormântarea prințului Philip. Publicația mai susținea, de asemenea, că ăl va aduce şi fiul cuplului Archie, în vârstă de doi ani.
La sondaj 12.005 de persoane (94,6% dintre respondenți) au răspuns: nu cred că prințul Harry va veni singur. Între timp, 599 din 12.679 de respondenți (4,72 la sută) au spus că Meghan ar trebui să participe la ceremonie. Doar 75 de persoane (0,59%) au răspuns că nu sunt sigure.

Fanii regali susțin că ducesa de Sussex nu ar fi  binevenită în Marea Britanie

Un respondent la sondaj a spus: „De o mie de ori nu. Prezența ei nu este dorită”. Un al doilea a adăugat: „Niciodată într-un milion de ani”, în timp ce un al treilea respondent a îndemnat-o pe ducesă să „rămână departe”.

Un alt respondent a spus: „Meghan Markle nu ar trebui să-l însoțească pe Harry, deoarece va fi doar o distragere a atenției față de ceea ce va fi ziua Dianei”.

Între timp s-a lămurit problema: ducesa de Sussex a exclus posibilitatea de a se alătura prințului Harry la dezvelirea statuii prințesei Diana. Iar surse apropiate lui Harry și Meghan au insistat joi că Meghan va rămâne în California cu copiii.

Noua statuie urmează să fie amplasată în Grădina Palatului Kensington, deși oficialii palatului au păstrat tăcerea cu privire la locația exactă a acesteia.

Expertul regal Richard Fitzwilliams a declarat că dezvelirea statuii va avea „interes la nivel mondial”. Fitzwilliams a mai adăugat: „Diana și-ar fi dorit ca fiii ei să fie pe același drum, mai degrabă decât pe căi diferite. Sper că va începe un proces de vindecare”.

Prințul Harry și William nu se mai află în relații bune de ceva vreme, iar în ultimele luni, în urma interviurilor cu Oprah Winfrey în care ducele de Sussex a făcut dezvăluiri șocante despre familia sa, relația lor s-a deteriorat şi mai tare, relatează Express.