Evenimentul Zilei > Actualitate > Doi medici au fost prinși când luau mită. Riscă 10 ani de pușcărie!
Doi medici au fost prinși când luau mită. Riscă 10 ani de pușcărie!

Doi medici au fost prinși când luau mită. Riscă 10 ani de pușcărie!

Procurorii anticorupție din Republica Moldova au reținut pentru 72 de ore doi medici pentru corupție pasivă. La perchezițiile care s-au efectuat în cabinetele și domiciliile celor doi s-au găsit mari sume de bani în lei moldovenești, lire sterline, dolari și ruble, bani proveniți din mita pe care aceștia o încasau de la pacienți.

Dacă în România flagelul corupției din spitale este într-o scădere dramatică după măririle salariale pe care medicii le-au primit, Republica Moldova se confruntă în continuare cu această problemă. Doi medici au fost deja reținuți de ofițerii anticorupție, dar sunt bănuieli că rețeaua corupției din jurul lor este mult mai mare și se fac în continuare investigații, notează realitatea.md.

După ce au fost reținuți pentru 72 de ore, la birourile și domiciliile celor doi s-au găsit peste 150.000 de lei, 8.500 de lire sterline, 3.000 de dolari și 2.000 de ruble. Ei sunt bănuiți că solicitau sume de până la 7.000 de lei pentru intervențiile chirurgicale pe care le efectuau.