Evenimentul Zilei > Social > Medicament-minune, descoperit în Israel. Poate trata Covid-19 în mai puțin de șapte zile
Medicament-minune, descoperit în Israel. Poate trata Covid-19 în mai puțin de șapte zile

Medicament-minune, descoperit în Israel. Poate trata Covid-19 în mai puțin de șapte zile

În Israel, oamenii de știință au testat un medicament minune care vindeca boala provocată de Covid-19 în doar câteva zile.

Luni seară, la Digi 24, Herman Berkovits, medicul premierului israelian Benjamin Netanyahu, a declarat că în Israel, oamenii de știință au testat un medicament minune care vindeca boala provocată de Covid-19 în doar câteva zile.

Potrivit primelor teste, 29 dintre cei 30 pacienți incluși în studiu, care au făcut o formă gravă sau moderată și cărora li s-a administrat o pastilă pe zi din medicamentul denumit EXO-CD24, s-au recuperat în cinci zile.

„Acest medicament minune este un fel de proteină biologică, care se folosește în cercetarea domeniului cancerului. Această proteina calmează sistemul imunitar care se atacă și provoacă probleme mari respiratorii. Proteina este foarte ieftină și se face ușor. Se aplică prin inhalație, prin inhalație se introduce această proteină în plămâni și aici s-a văzut minunea.

Inhalația a durat 3 minute și s-a constatat că funcționează pentru formele medii și severe. Se tratează bolnavii cu formele grele și critice, nu cei cu forme ușoare. S-a văzut că în doar două zile, rezultatele au fost extraordinare. După cinci zile, 29 dintre bolnavii pe care s-au făcut testele au fost acasă, al 30-lea a fost după 7 zile acasă”, a declarat Herman Berkovits, medicul premierului israelian Benjamin Netanyahu, la Digi24.

Medicament minune împotriva Covid-19, descoperit în Israel. „Se vor putea produce milioane de doze”

„Se așteaptă acum ca Ministerul Sănătății din Israel ca aprobe continuarea acestor experimente pe alți 10 pacienți și urmează să fie dat și placebo. Trebuie remarcat că nu au fost niciun fel de efecte secundare. Dacă o să avem noroc, în două luni vom putea produce milioane de doze pentru inhalație și vom putea trata boala”, a mai declarat acesta.

„Mergeți să vă vaccinați, că vaccinul poate să salveze viața ta și a familiei, să nu uităm că asta e o colaborare între vaccinuri și medicamente. Să sperăm că va fi un medicament minune, deocamandată e sub experiment”, a mai punctat medicul Herman Berkovits.