Medicament anti-Covid autorizat în SUA. Și Trump l-a primit. Utilizarea de urgență

Medicament anti-Covid autorizat în SUA. Și Trump l-a primit. Utilizarea de urgență sursa: arhivă EVZ

Un medicament cu anticorpi dezvoltat de compania Eli Lilly & Co a primit din partea autorităților de reglementare americane autorizație de utilizare de urgență, pentru tratarea cazurilor ușoare și moderate de COVID-19.

Astfel se lărgește accesul la un tratament despre care datele sugerează că este eficient în menținerea persoanelor infectate cu coronavirus în afara spitalului. Autorizația oferă medicilor o opțiune de abordare a virusului la pacienții cu risc ridicat, înainte de a fi suficient de bolnavi pentru a necesita spitalizare.

Tratamentul dezvoltat de Eli Lilly constă într-o doză unică şi puternică de anticorpi. Ca şi structură, seamănă cu tratamentul pe care şi Donald Trump l-a primit, pornind de la un cocktail de anticorpi.

Fostul guvernator New Jersey, Chris Christie, este unul dintre beneficiarii tratamentului cu medicamentul dezvoltat de Eli Lilly. Guvernatorul a fost depistat cu infecţie SARS-CoV-2 în această toamnă şi vaccinul cu anticorpi i-a fost administrat de urgenţă, în faza incipientă a bolii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alte tratamente care au primit aprobarea FDA, cum ar fi plasma convalescentă şi remdesivirul antiviral al Gilead Sciences Inc., sunt destinate utilizării la pacienţii cu COVID grav bolnavi.

Tratamentul, numit Bamlanivimab, folosit în forme ușoare și moderate de Covid

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente a autorizat tratamentul experimental, numit Bamlanivimab, pentru utilizarea medicamentului împotriva formelor uşoare şi moderate de COVID-19, inclusiv la cei cu vârsta de 65 de ani şi peste şi la pacienţii copii, scrie Bloomberg citând site-ul companiei farmaceutice.

Autorizaţia oferă medicilor o opţiune de abordare a virusului la pacienţii cu risc, ridicat înainte de a fi suficient de bolnavi pentru a necesita spitalizare.

Alte tratamente care au primit aprobarea FDA, cum ar fi plasma convalescentă şi remdesivirul antiviral al Gilead Sciences Inc., sunt destinate utilizării la pacienţii cu COVID-19 grav bolnavi.

Marea provocare: distribuția medicamentului

Acum începe o provocare şi mai dificilă: distribuţia medicamentului. Compania farmaceutică a transmis că Bamlanivimab ar trebui administrat „cât mai curând posibil după un test COVID-19 pozitiv şi în termen de 10 zile de la apariția simptomelor”.

Lilly va începe să livreze imediat medicamentul cu anticorpi către AmerisourceBergen Corp., care o va distribui conform instrucțiunilor guvernului SUA. Americanii nu vor plăti nimic pentru medicament, a spus compania, potrivit Digi24.