Evenimentul Zilei > International > Medic italian, specialist în boli infecțioase: „Am secția invadată de noile variante de COVID-19”
Medic italian, specialist în boli infecțioase: „Am secția invadată de noile variante de COVID-19”

Medic italian, specialist în boli infecțioase: „Am secția invadată de noile variante de COVID-19”

LA REPUBBLICA. Massimo Galli, medic specialist în boli infecțioase: "Este nevoie de un nou lockdown, în curând vor fi probleme mai grave"

„Suntem cu toții de acord că am vrea să redeschidem tot ce poate fi deschis. Dar, întâmplător, eu am secția invadată de noi variante, iar acest lucru privește întreaga Italie și putem prevedea cu ușurință că în curând vom avea probleme mai serioase. Aceasta este realitatea în jurul căreia este inutil să spunem că exagerăm”.

Alarma a fost declanșată de Massimo Galli, medic primar specialist în boli infecțioase la Spitalul „Luigi Sacco” din Milano și lector la Universitatea de Stat din Milano, care a vorbit la emisiunea „Mattino 5” despre pericolul variantelor SARS-CoV-2 și despre necesitatea de a evalua impunerea unui nou lockdown riguros, precum cel dispus pentru toată Italia în martie 2020.

„Semnele” despre evoluția epidemiei de COVID-19 în Italia „pur și simplu ne fac să privim puțin dincolo de aparențe – a continuat expertul -, văzând ce s-a întâmplat și se întâmplă în celelalte țări europene și având în vedere că există aceste noi variante, că ne place sau nu. Variantele nu sunt inventate de noi.

Medic italian, specialist în boli infecțioase: „Am secția invadată de noile variante de COVID-19”

Variantele există și sunt mai contagioase, deci înseamnă că se răspândesc cu o uşurinţă mai mare în anumite condiții, care nu sunt situații care să fie considerate sigure. Acest lucru este foarte neplăcut, dar este un fapt în sine. Nu putem să ne așezăm la o masă și să facem o negociere politică sau sindicală cu virusul. Virusul își respectă regulile și modalitățile sale de răspândire”, a spus Galli.

În ceea ce privește polemicile apărute după declarațiile făcute de Walter Ricciardi, consilier al ministrului Sănătății, Roberto Speranza, Galli consideră că „este clar că cei care, inclusiv eu, vă spun că „atenție, trebuie să închidem mai mult”, pot risca să exagereze în a face aceste afirmații. Dar riscul exagerării, din păcate, este mai mic decât probabilitatea de a avea, din nefericire, încă o dată, dreptate”, a avertizat specialistul în boli infecțioase, Massimo Galli. (Rador)

https://milano.repubblica.it/cronaca/2021/02/16/news/massimo_galli_primario_infettivologo_ospedale_sacco_milano_varianti_covid_lockdown-287793410/?ref=RHTP-BH-I286519397-P1-S2-T1