Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedia de la Matei Balș: 6 dintre pacienţii transferaţi la alte spitale sunt în stare gravă
Tragedia de la Matei Balș: 6 dintre pacienţii transferaţi la alte spitale sunt în stare gravă

Tragedia de la Matei Balș: 6 dintre pacienţii transferaţi la alte spitale sunt în stare gravă

Incendiul terifiant de la „Matei Balş” a făcut 14 morți. Ultimul raport al Ministerului Sănătăţii arată că alți 6 dintre pacienții transferaţi la alte spitale sunt într-o stare gravă.

„Matei Balş”, pacienți în stare gravă! Ministerul Sănătăţii a transmis un raport cu privire la starea de sănătate a pacienţilor afectaţi de incendiul de la Institutul „Matei Balş” şi transferaţi la alte spitale. 6 dintre pacienţii transferați sunt în stare gravă, internaţi la terapie intensivă. Un alt pacient, tot la ATI, este intubat, iar restul sunt în stare stabilă.

„Matei Balş”, pacienți în stare gravă! 10 pacienți sunt în stare stabilă

Referitor la cei 13 pacienţi rămaşi la Spitalul „Matei Balş”, 6 sunt în stare gravă, iar 10 sunt în stare stabilă, precizează informarea ministerului, citat de Agerpres.

„Starea de sănătate a pacienţilor afectaţi de incendiul care a avut loc la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti şi care au fost transferaţi în alte unităţi sanitare:

Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Ioan” din Bucureşti: 6 pacienţi în stare stabilă.

Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti: 1 pacient în stare stabilă (ATI).

Spitalul Universitar de Urgenţă „Elias” din Bucureşti: 1 pacient în stare stabilă.

Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” din Bucureşti: 4 pacienţi. 1 pacient în stare gravă (ATI), 3 pacienţi în stare stabilă.

Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din Bucureşti: 3 pacienţi. 2 pacienţi în stare stabilă, 1 pacient în stare staţionară, stabilă (ATI).

Spitalul Militar Central din Bucureşti: 2 pacienţi în stare staţionară gravă (ATI).

Spitalul Clinic Nr. 1 CF „Witting” din Bucureşti: 2 pacienţi în stare stabilă.

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti: 3 pacienţi în stare stabilă.

Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti: 2 pacienţi. 1 pacient în stare stabilă, 1 pacient intubat (ATI).

Spitalul Monza din Bucureşti: 3 pacienţi în stare stabilă.

Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti: 13 pacienţi. 3 pacienţi în stare gravă, 10 pacienţi în stare stabilă”, a transmis Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă remis duminică.

„Matei Balş”, o tragedie de neimaginat: 14 oameni au murit

Ministerul Sănătăţii a anunţat, sâmbătă, că alţi doi pacienţi cu COVID-19, transferaţi în urma incendiului au decedat. E vorba de doi bărbaţi cu vârste de 73 şi 91 de ani. Numărul pacienţilor care au fost internaţi în pavilionul care a luat foc şi care au decedat a ajuns la 14. Dintre aceștia, 4 au fost găsiţi decedaţi în clădirea care era destinată pacienţilor cu COVID-19. Un al cincilea a murit la puţin timp după incendiu.