Evenimentul Zilei > Actualitate > Pacienții relocați la alte spitale. Spitalul Universitar a primit cazurile grave!
Pacienții relocați la alte spitale. Spitalul Universitar a primit cazurile grave!

Pacienții relocați la alte spitale. Spitalul Universitar a primit cazurile grave!

După tragedia de la Instititul ”Matei Balș”, Departamentul pentru Situații de Urgență a dispus relocarea pacienților internați cu Covid 19.

Pacienții relocați la alte spitale. Locuri pentru pacienții de la ”Matei Balș”, sunt în toate spitalele din Capitală, mai ales după ce incidența cazurilor noi, a scăzut simțitor.

Astfel, unul dintre pacienţii intubați, la ”Matei Balș” a fost transferat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. El se află în stare stabilă, fiind sub atenta supraveghere a medicilor.

„La Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti au fost transferaţi cinci pacienţi dependenţi de oxigen. Unul  dintre pacienţi a fost intubat pentru că avea şi arsuri de căi aeriene superioare, dar este în stare stabilă”, potrivit sursei citate.

De altfel, de la Instititul ”Matei Balș” au fost relocați peste 100 de pacienți spre alte spitale din București. Zeci de ambulanțe de la SMURD și de la Serviciul de Ambulanță București au transferat bolnavii, în ordinea gravității lor.

Pacienții relocați la alte spitale. Pacienți aduși și la ”Marius Nasta”

Managerul de la Instititul ”Marius Nasta”, medicul Beatrice Mahler a declarat că spitalul pe care îl conduce are locuri suficiente.

„La Instititul de Pneumologie „Marius Nasta” au fost transferați patru pacienți, două femei și doi bărbați. Avem disponibiliate până la 36 de locuri în secția COVID. Dacă vor fi necesare, noi suntem aici și suntem alături de colegii noștri de la Matei Balș și de pacienții care trec printr-un moment foarte greu”, a adeclarat Mahler.

Starea pacienților transferați la Institutul ”Marius Nasta” din București este una gravă.

„Una dintre femei e echilibrată, unul dintre bărbați e cu necesar de oxigen crescut. Din păcate, doi dintre pacienți, o femeie și un bărbat, au stare generală gravă și au fost admiși în terapie intensivă. Nu avem detalii despre starea lor anterioară, însă în acest moment necesită asistență de terapie intensivă”, a spus Mahler.

Unde au fost transferați pacienții

Din informațiile primite de către Ministerul Sănătății de la echipele de intervenție, au fost transferați către alte unități sanitare un număr de 53 de pacienți, din 102 pacienți aflați în saloanele din Pavilionul 5 al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, afectat de incendiu

– 11 pacienți la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din București. Toți pacienții sunt stabili, dependenți de oxigen pe mască.
– Cinci pacienți la Spitalul Universitar de Urgență din București. Un pacient intubat de la intoxicație cu fum, ceilalți 4 stabili.
– Șase pacienți la Spitalul Universitar de Urgență „Elias”. Toți sunt cu oxigen pe mască, stabili.
– Patru pacienți la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”. Un pacient pe ATI, oxigen pe mască. Așteaptă încă doi pacienți de la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni.
– Cinci pacienți la Sf. Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”
– Patru pacienți în ATI cu oxigen pe mască și unul pe CPAP.
– Patru pacienți la Spitalul Militar Central,
– Doi pacienti stabili la -ROL 2. Un pacient intubat ATI în spital. Un pacient stabil in ATI.
– Trei pacienți la Spitalul „Witting”; Trei pacienți stabili conștienți, Cel de – al patrulea adus in aceasta unitate a fost transferat la Spitalul Militar Central
– Patru pacienți la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”. Doi în ATI cu oxigen pe mască.
– Un pacient la Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”; Un pacient intubat.
– Trei pacienti la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” stabili.
– Un pacient a fost transferat la Spitalul Monza si alti
– Doi pacienți urmeaza a fi transferati la Spitalul V Babeș.
– Șapte pacienți la Spitalul de Urgență Floreasca.