Mașini Fiat, confiscate de autorități din cauza unui abțibild

Mașini Fiat, confiscate de autorități din cauza unui abțibild Fiat. Sursa foto: Instagram

Autoritățile fiscale italiene au confiscat peste 130 de autoturisme marca Fiat provenite din Maroc în cursul acestei săptămâni, iar acțiunea a avut ca punct de pornire un simplu abțibild.

Un purtător de cuvânt al grupului Stellantis Italia a declarat sâmbătă că poliția a argumentat că un abțibild cu culorile steagului italian pe ușile mașinilor ar putea oferi o indicație falsă despre originea acestora.

Mai multe mașini marca Fiat, confiscate de poliția din Italia

Confirmând un raport al mass-media locale, purtătorul de cuvânt a informat că 134 de automobile mini Topolino, fabricate de brandul Stellantis Fiat, au fost temporar confiscate la portul italian Livorno la sosirea lor din țara nord-africană, unde au fost produse.

„Scopul exclusiv al autocolantului era de a indica originea antreprenorială a produsului”, a adăugat reprezentantul grupului Fiat, precizând că grupul credea că a acționat în conformitate deplină cu regulile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform declarației sale, proiectarea noului Topolino a fost realizată în Italia de către echipa de la Centro Stile Fiat, care face parte din Stellantis Europe, o companie cu sediul în Italia.

Fiat Topolino

Fiat Topolino. Sursa foto: Instagram

Încă de la anunțul noului model, decizia de a produce Topolino-ul în Maroc a fost clară. Modelul este un unul istoric pentru Fiat începând din 1936.

Tensiuni între compania de mașini și Guvernul italian

„În orice caz, pentru a rezolva orice probleme, s-a decis să intervenim asupra vehiculelor prin înlăturarea micilor abțibilduri, sub rezerva primirii aprobării din partea autorităților”, a declarat purtătorul de cuvânt.

De luni de zile, guvernul de dreapta al Italiei și Stellantis Fiat au avut opinii divergente cu privire la alegerile de producție ale constructorului de mașini, cu argumente din partea Romei că mașinile vândute ca produse italiene ar trebui fabricate în țară.

Italia

Steag Italia. Sursa foto: Dreamstime.com

În ultima lună, brandul Stellantis Alfa Romeo a transmis că va schimba numele noului său model „Milano” în „Junior”, în încercarea de a pune capăt unui conflict cu guvernul din Italia, care a criticat alegerea unui nume italian pentru un vehicul fabricat în Polonia, potrivit Reuters.