Evenimentul Zilei > International > Masca nu va mai fi obligatorie în Marea Britanie. Boris Johnson face apel la responsabilitatea cetățenilor
Masca nu va mai fi obligatorie în Marea Britanie. Boris Johnson face apel la responsabilitatea cetățenilor

Masca nu va mai fi obligatorie în Marea Britanie. Boris Johnson face apel la responsabilitatea cetățenilor

Premierul Boris Johnson a anunțat noi măsuri de relaxare. Masca nu va mai fi obligatorie, iar angajații nu mai trebuie să lucreze de acasă. Cu toate acestea, există o serie de recomandări din partea Guvernului astfel încât răspândirea coronavirusului să fie ținută sub control.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a anunțat noi măsuri de relaxare a restricțiilor impuse pe fondul pandemiei de coronavirus, însă a cerut populației să dea dovadă de responsabilitate în ceea ce privește răspândirea COVID-19. Boris Johnson este de părere că dacă, odată cu venirea verii, noile relaxări nu vor fi adoptate, revenirea la normalitate poate intra în spectrul unor visuri.

Premierul britanic nu a impus obligativitatea purtării măștii, însă populației i s-a recomandat ca în spațiile aglomerate să nu renunțe la ea. Aleșii regionali solicită populației să poarte masca în mijloacele de transport și în magazine.

Boris Johnson anunță noi relaxări în Marea Britanie

„Trebuie să fim sinceri cu noi înşine că, dacă nu ne putem redeschide societatea în următoarele săptămâni, când suntem ajutaţi de sosirea verii şi de vacanţele şcolare, trebuie să ne întrebăm, când o să ne să putem reveni la normal?”, a afirmat premierul Boris Johnson, potrivit The Guardian.

Alte măsuri de relaxare vor intra în vigoare de pe 19 iulie se referă la redeschiderea barurilor și organizarea evenimentelor și de divertisment la capacitate maximă.
Pentru turiștii care călătoresc la nivel internațional, Marea Britanie va păstra o serie de restricții. În acest sens, precum și în ceea ce privește restricțiile din unitățile școlare, Guvernul britanic va anunța o serie de măsuri săptămâna viitoare. De asemenea, Direcțiile de Sănătate Publică își rezervă dreptul de a acționa în cazuri de criză, precum focare de coronavirus, de exemplu.

Angajații nu mai trebuie să lucreze de acasă

Englezii nu mai trebuie să lucreze obligatoriu de acasă. În ceea ce privește numărul de vizitatori la aziluri, și această restricție va fi ridicată.

Premierul britanic a atras atenția asupra faptului că noile relaxări nu înseamnă că spitalizările și decesele vor dispărea, însă acestea vor fi reduse datorită imunizării populației împotriva coronavirusului.

Conform datelor comunicate de către autoritățile din Marea Britanie, cel puțin un elev dintr-un total de douăzeci de școlari a absentat de la cursurile școlare din cauza coronavirusului. În rândul acestora, COVID-19 a înregistrat o creștere de 66% a cazurilor de infectare.

În Marea Britanie, luni, au fost raportate 27.334 de cazuri Covid-19 şi nouă decese.