Evenimentul Zilei > Actualitate > Pandemia schimbă regimul de muncă. Se lucrează de acasă. De acum, e obligatoriu
Pandemia schimbă regimul de muncă. Se lucrează de acasă. De acum, e obligatoriu

Pandemia schimbă regimul de muncă. Se lucrează de acasă. De acum, e obligatoriu

Pandemia provocată de coronavirus îi obligă pe liderii țărilor să ia diverse măsuri. Desi până acum, cel puțin în România, multe firme au apelat la o măsură radicală prin trimiterea oamenilor să lucreze de acasă, Letonia dat lege.

Lucrul de acasă a devenit în cele mai multe cazuri obligatoriu în Letonia de săptămâna viitoare, din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID-19, relatează sâmbătă dpa.

Guvernul statului UE a decis vineri să facă lucrul de acasă obligatoriu pentru funcţionarii publici, angajaţii statului şi al companiilor municipale, precum şi pentru lucrătorii din domeniul privat.

De marţi nu va mai fi permis lucrul la birou. Excepţii se vor face doar pentru firmele din domeniul manufacturier şi pentru activităţile care pot fi prestate numai la locul de muncă.

Decizia este menită să reducă riscul ca oamenii să se contamineze cu COVID-19 la birou sau în drum spre serviciu.

În acelaşi timp au fost introduse reglementări mai stricte în transportul public.

În şcoli, pe de altă parte, va fi permisă organizarea de ore în aer liber în anumite condiţii.

Ţara cu o populaţie de 1,9 milioane de locuitori s-a confruntat din toamna trecută cu un număr în creştere de cazuri de COVID-29. Datorită restricţiilor stricte impuse la mijlocul lui decembrie, situaţia a fost ameliorată într-o oarecare măsură.

De la începutul pandemiei, circa 93.000 de cazuri de coronavirus au fost înregistrate în Letonia, iar aproape 1.750 de persoane au murit.