Costurile pentru distracţie, împreună cu cheltuielile pentru numeroasa familie au fost prea mari pentru salariul lui John. Când Charles Dickens avea doar patru luni, familia s-a mutat într-o casă mai mică pentru a reduce din cheltuieli.

În ciuda problemelor financiare ale familiei, tânărul Charles visa să devină un gentleman. În 1824, când avea 12 ani, părea totuşi că visele sale nu se vor realiza niciodată.

Crema de ghete

În acel an, familia l-a trimis pe Charles să lucreze într-o fabrică de cremă neagră de ghete. A fost profund marcat de această experienţă şi a vorbit puţin despre acea perioadă a vieţii sale.

Din fericire, tatăl său a reuşit reabilitarea situaţiei printr-o înţelegere cu creditorii săi, după câteva luni de la închisoare. La scurt timp, aceasta a pus capăt serviciului fiului său la fabrică şi l-a înscris la Wellington House Academy.

În mai 1827, Dickens a părăsit Wellington House Academy şi s-a angajat ca grefier la firma Ellis and Blackmore. În 1829, şi-a schimbat cariera şi a devenit stenograf.

Pentru această calificare, Dickens a trebuit să înveţe sistemul Gurney de scriere scurtă.

A renunţat şi la această activitate şi din 1831, a devenit reporter, relatând dezbaterile parlamentare.

Debutul

În decembrie 1833 i-a fost publicată prima lucrare. Era o schiţă intitulată „A Dinner at Poplar Walk”. Au urmat curând şi alte lucrări. În 1834, Dickens a cunoscut-o pe viitoarea sa soţie, Catherine Hogarth. Au devenit logodnici în 1835 şi s-au căsătorit în aprilie 1836. În ianuarie 1837 s-a născut primul dintre cei zece copii ai lor.

„The Pickwick Papers” a fost primul roman al lui Charles Dickens. A fost publicat în serial, cu apariţii lunare din martie 1836 până în noiembrie 1837. În serial a apărut şi volumul „Oliver Twist”.

„Nicholas Nickleby”, cel de-al treilea roman al lui Charles Dickens, a fost publicat în acelaşi fel ca primele două, începând cu 1838. Unul dintre obiectivele lui Dickens în ceea ce priveşte apariţia acestei cărţi a fost să expună cruntul adevăr despre internatele din Yorkshire.

La 9 iunie 1870, Charles Dickens a murit la Gad’s Hill Place. Se născutse pe 7 februarie 1812 în Portsmouth, comitatul Hampshire, Anglia.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric