Evenimentul Zilei > Politica > Schimbări majore la vârful Guvernului. Oamenii de vază ai PNL și PSD ”veghează” la binele României
Schimbări majore la vârful Guvernului. Oamenii de vază ai PNL și PSD ”veghează” la binele României

Schimbări majore la vârful Guvernului. Oamenii de vază ai PNL și PSD ”veghează” la binele României

Potrivit surselor, Nicolae Ciucă ar fi semnat deciziile pentru numirea lui Marian Neacșu (PSD) în funcția de secretar general al guvernului și a lui și Mircea Abrudean ca adjunct al acestuia. 

Marian Neacșu este susținut de Marcel Ciolacu pentru funcţia de secretar general al Guvernului. Cu privire la numire, liderul PSD a declarat: E un om serios. Nu vorbesc de un corupt. Marian Neacşu, propunerea PSD pentru funcţia de secretar general al Guvernului, nu a dat nimănui în cap, nu este vreun tâlhar, a declarat președintele subliniind că îl va susţine pe Neacşu pentru această funcţie.

Potrivit g4media, Nicolae Ciucă a semnat luni deciziile pentru numirea lui Marian Neacșu (PSD) în funcția de secretar general al guvernului și a lui și Mircea Abrudean ca adjunct al acestuia. Deciziile urmează să apară marți în Monitorul Oficial.

Cine este Marian Neacșu

În prezent, Marian Neacșu este vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Acest a fost condamnat definitiv în 2016 de Înalta Curte la șase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese. El își angajase ilegal fiica la biroul său de parlamentar.

Marcel Ciolacu a declarat: “Marian Neacşu a avut nişte probleme, ca să lămurim, a avut fata angajată la cabinetul parlamentar timp de patru luni. Mă refer la speţă, pentru că contează foarte mult, dacă ai fost un hoţ şi ai dat oamenilor în cap cu bâta şi ai fost vreun tâlhar sau ai fost vreun corupt, e o speţă. Sau ai avut un… în Tribunal au fost vreo 40 de cazuri, sunt vreo trei condamnați şi alţi vreo 37 necondamnați pe aceeași speţă”.

Şi continuă: “Cred că Marian Neacşu nu a fost atât de norocos cum a fost domnul preşedinte Iohannis cu făcutul parte din Consiliul de Administraţie sau alţi primari care au fost în Consiliul şcolii. Cred că Marian Neacşu e un om serios şi trebuie să fie eficient. Cred că românii aşteaptă de la politicieni să fie eficienţi”, a declarat Marcel Ciolacu.

Între timp, Neacșu a fost reabilitat. Neacșu a fost unul dintre greii PSD care au intrat în conflict cu Liviu Dragnea în 2017, plecând ulterior la Pro România.

Cine este Mircea Abrudean

Mircea Abrudean, care a condus Prefectura Cluj pe timp de pandemie, a pierdut funcția de prefect al Clujului, în urma unei negocieri PNL – UDMR, și pleacă la București. În locul lui Abrudean, prefect al Clujului a ajuns Tasnadi Szilard, membru UDMR.

Mircea Abrudean este secretar general adjunct al guvernului, fiind propulsat în funcție de Emil Boc, susținătorul său politic. Secretarul general al guvernului este un personaj – cheie în structura executivului. El controlează tot fluxul de documente legate de pregătirea ședințelor de guvern, de avizarea proiectelor legislative. În plus, Secretariatul General al Guvernului controlează mai multe instituții și companii de stat, dintre care unele cu bugete uriașe (Transgaz și Transelectrica).

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: