Evenimentul Zilei > Monden > Marele secret ascuns de Regina Elisabeta a II-a a fost aflat. L-a tot păzit 69 de ani
Marele secret ascuns de Regina Elisabeta a II-a a fost aflat. L-a tot păzit 69 de ani

Marele secret ascuns de Regina Elisabeta a II-a a fost aflat. L-a tot păzit 69 de ani

Pentru că a dorit să păstreze o atitudine neutră cu privire la echipa de fotbal pe care o susţine, Regina Elisabeta a II-a a evitat de-a lungul celor 69 de ani – câţi au trecut de când a urcat pe tron până în prezent – să spună pentru ce club are sentimente, dar jurnaliştii britanici au reuşit să afle ceva despre acest subiect.

Marele secret ascuns de Regina Elisabeta a II-a a fost aflat. De 69 de ani îl tot păzea, dar o întâmplare de la Palatul Buckingam a deconspirat-o pe suverană. Conform jurnaliştilor britanici, totul s-ar fi întâmplat în 2009, în urma unei conversaţii cu personalul.

Atunci, Regina Elisabeta a II-a a uitat de uzanţe şi a lăsat să se vadă pasiunea unei microbiste camuflate. Se spune că Majestatea Sa și-a dezvăluit dragostea pentru echipa West Ham United după ce a „auzit” o conversație despre celebra rivalitate cu Millwall.

„Regina nu a dorit niciodată ca oamenii să știe pe cine sprijină pentru că vrea să fie văzută ca fiind neutră. Dar ea a renunțat la secretul său după ce l-a auzit pe unul dintre membrii personalului spunând că este fan al celor de la Millwall și vorbea cu un alt coleg despre derby-ul dintre West Ham și rivalii lor. Au fost destul de șocați. La urma urmei, ea nu este tocmai fanul tău tipic al echipei West Ham”, a spus o sursă de la Castelul Windsor.

West Ham-Millwall, rivalitate istorică

West Ham United (Premier League) şi Millwall (Championship) sunt cunoscute în Anglia pentru fanii foarte violenţi şi rivalitatea locală istorică. Suporterii celor două formaţii londoneze se urăsc de peste un secol.

În trecut, ei se băteau la propriu pe contractele de muncă la şantierele navale Thames Ironworks şi Millwall Ironworks.  La finalul anilor 1920, cei de la Millwall au boicotat greva declanşată de rivalii de la West Ham. Ura s-a accentuat când Ciocănarii au reuşit să promoveze în 1923 în Football League chiar în defavoarea rivalilor de la Millwall.

În 2009, ultraşii echipei West Ham s-au încăierat cu omologii de la Millwall şi au invadat de trei ori terenul într-un meci din Cupa Ligii Angliei. Au fost doi răniţi şi zeci de arestaţi.

West Ham joacă în prezent pe Stadionul Olimpic din Londra

Incidente au fost şi în martie 2005, an în care bătaia a început înaintea meciului, în afara arenei Upton Park. La acea vreme, un bărbat de 44 de ani a fost înjunghiat în piept, iar altul a fost rănit cu săgeţi de darts.

Prinț Phillip a respins varianta West Ham

Totuşi, regretatul Prinț Phillip a respins varianta conform căreia cea pe care a cunoscut-o încă de la 13 ani susţinea West Ham United. La un moment dat, vicepreședinta clubului West Ham, Karren Brady, l-a întrebat pe Prințul Philip dacă regina îi sprijină pe Ciocănari.

Reacția nu a fost tocmai una pozitivă. Karren a spus pentru The Sun: „Am încercat să rup tensiunea întrebându-l dacă este adevărat că Regina era susținătoare a echipei West Ham. Părea complet nedumerit și a spus… A strigat, de fapt: «De ce naiba ai crede asta?»

Conform dailystar.co.uk, un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a declarat: „Regina, în timpul domniei sale, a urmărit o serie de meciuri de fotbal și a prezentat adesea cupa la finala Cupei Angliei. Prințul William este acum președinte al Federaţiei Engleze de Fotbal (n.r. – The Football Association )și ea i-a predat această slujbă. Echipa pe care o susține nu este ceva ce noi am ști.”

Dacă bunica lui ţine mult la secretul ei fotbalistic, nu la fel se poate spune şi despre nepotul William, care a recunoscut că este suporter al echipei Aston Villa.

Elisabeta a fost proclamată suverană a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, sub numele de Elisabeta a II-a după ce Regele George al VI-lea a murit la 6 februarie 1952.