Marea Britanie, SUA, Franța și Germania cer eliberarea imediată a lui Alexei Navalnîi. „Marea Britanie solicită eliberarea imediată și necondiționată a lui Alexei Navalnîi. Și a tuturor protestatarilor pașnici și jurnaliștilor arestați în ultimele două săptămâni”, a declarat ministrul britanic de Externe, Dominic Raab.

Londra denunță o decizie „perversă” a justiției de la Moscova

Raab consideră că decizia „perversă” a justiției ruse arată că Moscova nu își îndeplinește „cele mai elementare angajamente așteptate de la orice membru responsabil al comunității internaționale”.

Statele Unite și-au exprimat marți „profunda îngrijorare” după condamnarea la închisoare a lui Navalnîi, scrie Tribune de Geneve.

Washington a cerut Rusiei ca acesta să fie eliberat „imediat și necondiționat”.

„În timp ce lucrăm cu Rusia pentru apărarea intereselor SUA, ne vom coordona îndeaproape cu aliații și partenerii noștri pentru a cere Rusiei să dea socoteală pentru nerespectarea drepturilor cetățenilor săi”, a spus șeful diplomației americane, Antony Blinken.

„Ca orice cetățean rus, Alexei Navalnîi  trebuie să se bucure de drepturile garantate de Constituția Rusiei”, a spus el.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE