Evenimentul Zilei > International > Aleksei Navalnîi, condamnat la doi ani și șase luni de închisoare
Aleksei Navalnîi, condamnat la doi ani și șase luni de închisoare

Aleksei Navalnîi, condamnat la doi ani și șase luni de închisoare

Liderul opoziției ruse, Aleksei Navalnîi, a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare, conform deciziei unei instanțe din Moscova.

Aleksei Navalnîi, liderul opoziției din Rusia a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare.

Decizia a fost luată de o instanță judiciară din Moscova, care a decis sentința în timpul zilei de marți. Aleksei Navalnîi este acuzat de încălcarea condițiilor unei sentinţe cu suspendare.

Tribunalul districtual Simonovski din Moscova a dispus înlocuirea sentinței primite anterior.

Aleksei Navalnîi, condamnat la doi ani și șase luni de închisoare

Așadar, din primele informații reiese că instanța a anulat sentința precedentă și a înlocuită cu cea menționată mai sus.

Aleksei Navalnîi poate face însă recurs, dar autoritățile din Rusia și-au exprimat deja poziția. Ele au declarat că nu se vor lăsa „manipulate” de opinia publică.

Trebuie menționat că presiunea pusă de cei de Rusia pe sistemul de justiție este foarte mare. De o perioadă bună oamenii ies în stradă și cer eliberarea lui Aleksei Navalnîi.

În vârstă de 44 de ani, activistul anticorupție, este în vizorul autorităților de mai multă vreme, de când a fost otrăvit cu Noviciok.

Acesta a fost trata în Germania și a stat în comă mai mult timp. Când s-a trezit și a vurt să revină în Rusia a fost arestat imediat după aterizare.

Reamintim că autoritățile au plasat în arest la domiciliu mai mulți susținători vocali ai liderului opoziției. Duminică a avut loc o acțiune majoră a poliției pentru a opri protestele organizate în orașe. Susținătorii lui Aleksei Navalnîi ies zilnic în stradă și cer eliberarea sa.

Ce a declarat Aleksei Navalnîi înainte de a fi condamnat?

„Sute și mii de oameni nu pot fi închisi”, a declarat Aleksei Navalnîi în timpul audierii sale de marți.

„Chiar îmi doresc ca din ce în ce mai mulți oameni să realizeze asta. Și când vor realiza – pentru că acest moment va veni – această mascaradă va fi destrămată. Pentru că nu puteți închide o țară întreagă”, a mai spus acesta înainte de a fi condamnat.

Aticipând că vor avea loc din nou proteste masive marți, autoritățile au împânzit deja străzile. Trupele de intervenție sunt dotate cu armură anti-glonț de camuflaj și caschete negre. Ofițerii de poliție au stat la fiecare ieșire de metrou și au verificat documentele tuturor persoanelor. De asemenea, ei au fost prezenți și în parcările aflate în apropierea judecătoriei.

Polițiștii au reținut până la această oră 237 de persoane, scrie NYTimes.