Evenimentul Zilei > Actualitate > Copil născut în elicopter! S-a întâmplat în Germania
Copil născut în elicopter! S-a întâmplat în Germania

Copil născut în elicopter! S-a întâmplat în Germania

Copil născut în elicopter! S-a întâmplat în Germania, în cursul zilei de duminică, după ce aparatul de zbor a preluat-o pe gravidă pentru a o duce la spital.

Un băieţel din Germania a venit pe lume în elicopterul care o transporta pe mama sa la spital, relatează luni DPA, preluată de Agerpres.

Bebelușul a primit numele de Martin Timotheus. El s-a născut la sfârşitul lunii trecute, la o altitudine de 150 de metri. Nașterea a avut loc cu puţin timp înainte ca mama sa gravidă să ajungă la o clinică din oraşul german Osnabrueck.

Copil născut în elicopter, la 200 km pe oră

Elicopterul se deplasa cu o viteză de peste 200 de kilometri pe oră, a anunțat duminică serviciul de ambulanţă aeriană ADAC.

Bebeluşul, de 3.620 de grame și 53 de centimetri, se află în stare bună. Și mama sa ,în vârstă de 24 de ani, se simte bine, a precizat un purtător de cuvânt al ADAC.

Elicopterul fusese trimis de serviciul de ambulanţă la locuinţa viitoarei mame după ce aceasta intrase în travaliu, cu câteva zile înainte de termen. Aparatul de zbor mai avea nevoie de doar câteva minute pentru a parcurge traseul până la spital.

Nașterile în aer, foarte rare

Naşterile în aer sunt foarte rare în Germania. „Ultimul caz pe care îl ştim a fost cu 28 de ani în urmă. S-a întâmplat în 1992, cu elicopterul de salvare «Christoph 1», staţionat la Munchen”, a mai spus purtătorul de cuvânt al ADAC, Jochen Oesterle.

„Echipajul nostru este în prezent foarte ocupat cu lupta împotriva coronavirusului. Această naştere este un cadou frumos pentru noi toţi. Și o rază minunată de speranţă în timpul pandemiei”, a adăugat Jochen Oesterle.

Sonja Lammers, mama nou-născutului, a povestit că nu a mai fost loc în elicopter şi pentru soţul ei. Acesta a trebuit să ajungă la clinică cu maşina. „Când a sosit, era deja tată”, a adăugat ea, citată într-un comunicat emis de ADAC.