Evenimentul Zilei > International > Marea Britanie amână alegerile locale cu un an
Marea Britanie amână alegerile locale cu un an

Marea Britanie amână alegerile locale cu un an

Guvernul britanic a decis vineri să amâne alegerile locale care trebuiau să aibă loc pe 7 mai în anumite zone ale țării, inclusiv în Londra, cu un an.

Decizia vine după ce Comisia Electorală a declarat că algerile ar trebui amânate până în toamnă pentru a diminua impactul coronavirusului.

”Vom legifera amânarea alegerilor locale până în mai anul viitor”, a spus purtătorul de cuvânt al guvernului într-un comunicat de presă, potrivit express.

Bilanţul Coronavirus în Regatul Unit

Mai mult de 590 de persoane au fost verificate ca fiind pozitive cu Coronavirus în Regatul Unit, iar numărul deceselor a ajuns la 10. Cifre care îngrijorează sănătatea britanică care se gândeşte să inensifice măsurile de siguranţă pentru a opri pandemia pe teritoriul Regatului.

Primele avertismente au sosit de la o reuniune prezidată de Boris Johnson joi la prânz. Primul ministru ar trebui să impulsioneze Regatul Unit să ia măsuri mai ferme de siguranţă după ce miercuri OMS a declarat că epidemia a devenit pandemie. Ceea ce îngrijorează au fost şi măsurile de siguranţă ale preşedintelui american Donald Trump care a anunţat că zborurile spre Europa vor fi blocate pentru 30 de zile.

Alegerile locale din Marea Britanie, programate pentru 7 mai, au fost amânate un an. Ziua alegerilor s-ar fi suprapus cu vârful pandemiei de coronavirus, scrie Financial Times.

Aşadar, Guvernul Marii Britanii a amânat cu un an alegerile locale programate pentru 7 mai. Alegătorii urmau să aleagă 118 consilii locale şi 8 primari, printre care şi pe cel al Londrei. În acest context ţara cere măsuri mai drastice pentru a frâna pandemia