El consideră că la Sectorul 1 alegerile vor fi mai devreme decât termenul legal -2024. Liderul social democraților a spus că vor strânge semnături pentru un referendum de demitere a Clotildei Armand.

„Nu poți să mai stai pe scaunul de primar dacă ai pierdut alegerile”

„E clar că lipsesc voturi. Aşteptăm ancheta. Eu am spus clar: dacă a câştigat domnul Tudorache sau oricine altcineva, nu cred că mai poţi să rămâi pe scaunul de primar dacă tu ai pierdut alegerile. Aşteptăm raportul anchetei. Presupun că nu desfiinţează SIIJ până la 1 august (data până la care trebuie renumărate voturile, n.r.), nu apucă. Aşteptăm să vedem pe doamna primar, doar nu o fi bolşevică să rămână pe funcţie. Categoric vom strânge semnături pentru referendum în Sectorul 1. Se principiu, alegerile sunt în 2024. S-ar putea ca la Sectorul 1 să fie mai devreme. Aşteptăm să vedem dacă doamna primar îşi dă demisia dacă a pierdut alegerile. Dacă nu îşi dă demisia, vom începe să strângem semnături pentru referendum de demitere”, a declarat Ciolacu la Antena 3.

Demers ciudat în Justiție. Procurorul care investighează posibila fraudă a alegerilor de la Sectorul 1 vrea să se pensioneze

Dîncu vrea referendum pentru demiterea lui Clotilde Armand. Ce alte soluții vizează PSD pentru anularea alegerilor de la Sectorul 1

Polițiștii bucureșteni au finalizat renumărarea tuturor buletinelor de vot de la alegerile locale din Sectorul 1. Au trimis procurorului care face ancheta toate procesele verbale în care sunt trecute numărul votanților și opțiunile de vot.  Potrivit unor surse, Dan Tudorache ar avea cu 1.000 de voturi mai mult decât Clotilde Armand.

Comunicatul Parchetului ÎCCJ: nu se poate stabili diferența dintre candidați la Sectorul 1. Numărarea voturilor, amânată

Potrivit datelor finale, oficiale, Dan Tudorache, candidatul PSD, a obținut 39,82% din voturi (35.447 de voturi), iar Clotilde Armand, care a candidat din partea USR-PLUS, 40,95% (36.454 voturi).

Acum, parchetului General a anunțat că Poliţia Capitalei nu a reuşit să termine de numărat voturile exprimate la alegerile locale din Sectorul 1, aşa cum a dispus procurorul de caz de la SIIJ, astfel încât nu s-a putut stabili o diferenţă între voturile pentru cei doi candidaţi.

Scandalul alegerilor de la Sectorul 1. Ciolacu știe ce va face Clotilde Armand dacă pierde la renumărarea voturilor