Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a comentat speculațiile care circulă în acest moment, în spațiul public, potrivit cărora, numărătoarea voturilor de la Sectorul 1, dispusă de procurori, ar fi dat câștig de cauză lui Dan Tudorache. Astfel, potrivit informațiilor care circulă, Dan Tudorache ar avea aproape 1.000 de voturi în plus față de Clotilde Armand, după renumărare.

Dacă informațiile se confirmă, Marcel Ciolacu este de părere că actualul edil va renunța la funcție.

„Haideți să așteptăm comunicatul oficial, cum este corect și să vedem adevărul. Eu cred că doamna primar, dacă se dovedește că a pierdut alegerile, își va da demisia (…) Vorbim despre o fraudă electorală în Sectorul 1, vorbim despre kilometrul zero al Capitalei României”, a declarat Marcel Ciolacu conform DCnews.

Procurorul Sorin Iașinovschi de la Secția Specială pentru investigarea Infracțiunilor din Justiție a dispus, printr-o ordonanță de delegare, ca Poliția Capitalei să renumere toate voturile de la alegerile locale din Sectorul 1. Aceasta după ce PSD a depus o plângere prin care a reclamat comiterea unor infracțiuni fraudare.

Tudorache a acuzat frauda după alegeri

Social-democrații l-au acuzat de fraudă pe Dan Barna, președintele USR, pe procurorul Nicolae Sprâncu – președintele Biroului Electoral Sector 1 și pe Andrei Nicolescu, membru USR. La momentul respectiv, Dan Tudorache, fostul primar, a protestat față de rezultatul alegerilor și a cerut renumărarea voturilor. Actualul primar, Clotilde Armand, s-a opus categoric unei astfel de măsuri.

„Am ieşit învingători, Matematica a învins! (…) A fost un proces lung, nu ne explicăm de ce a durat atât de mult. Acum s-a încheiat cu bine, diferenţa este de peste o mie de voturi. Vă promit că voi lupta cu toată forţa mea ca tentativa de fraudare care a existat să nu rămână nepedepsită, nu voi lăsa lucrurile aşa”, a declarat Clotilde Armand.

Potrivit datelor finale, oficiale, Dan Tudorache, candidatul PSD, a obținut 39,82% din voturi (35.447 de voturi), iar Clotilde Armand, care a candidat din partea USR-PLUS, 40,95% (36.454 voturi).