Exclusiv. Ipoteză bombă. Clotilde Armand a pierdut alegerile. Reacția lui Dan Tudorache

Exclusiv. Ipoteză bombă. Clotilde Armand a pierdut alegerile. Reacția lui Dan Tudorache Sursa: Arhiva EVZ

Clotilde Armand ar fi pierdut alegerile pentru Primăria Sectorului 1. Informația a fost confirmată de surse judiciare pentru evz.o care au precizat că s-a finalizat renumărarea voturilor, dispusă de un procuror de la SIIJ. Prima reacție a fostului primar PSD, Daniel Tudorache, în exclusivitate pentru evz.ro

Update:

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a transmis informația că Dan Tudorache a câștigat alegerile la Sectorul 1. El spune că actualul edil, Clorilde Armand va pleca de la primărie chiatr dacă SIIJ va fi desfințată. „Vom declanșa strângerea de semnături și referendum pentru a face alegeri în Sectorul 1. Va pleca”, a declarat șeful social-democraților.

„Ancheta de la SIIJ, pentru că șeful biroului electoral de sector era magistrat și ancheta e dusă de SIIJ, aflăm că doamna Clotilde a pierdut alegerile. Vă dau detalii - mai sunt 220 de saci de numărat, dar trendul electoral e unul foarte clar: se va demonstra că dl. Tudorache a câștigat alegerile. În momentul în care se desființează SIIJ e desființează și această anchetă și atunci o îngropăm. Eu nu înțelegeam de ce este acest elan de desființare a SIIJ. În seara asta am aflat - au mutat numărătoarea la Poliție... Uite, oamenii aceia și-au făcut treaba”, a afirmat Marcel Ciolacu, la TVR.

Ne puteți urmări și pe Google News

Întrebat ce surse are, liderul PSD a răspuns: „Cunosc detalii”.

„Informația este că dl Tudorache a câștigat alegerile. Tehnic, vom declanșa strângerea de semnături și referendum pentru a face alegeri în Sectorul 1. Presupun că dna Clotilde nu este bolșevică, ca pe timpul lui Stalin - nu contează cine votează, ci cine numără - și-și va da demisia, va pleca. Îi anunț cu tristețe că SIIJ nu se va desființa în 15 zile până ancheta va fi finalizată”, a mai spus liderul social-democrat.

Știrea inițială:

Clotilde Armand ar fi pierdut alegerile pentru Primăria Sectorului 1 susțin surse judiciare contactate de EVZ.RO

În urma anchetei demarate de procurorul Sorin Iașinovschi, de la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIJJ), polițiștii ar fi terminat renumărarea voturilor de la alegerile locale.

În urma acestei anchete ar fi reieșit că numărul voturilor în favoarea lui Daniel Tudorache, fostul primar PSD al Sectorului , ar fi mult mai mare decât al lui Clotide Armand.

„Mult mai mult decât cele o mie de voturi vehiculate până acum”, au precizat aceleași surse.

O informare oficială va fi transmisă „miercuri sau joi”, de procurorii SIIJ, a dezvăluit, în exclusivitate, pentru EVZ.RO, fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache.

Clotilde Armand ar fi pierdut alegerile. Reacția lui Dan Tudorache

În exclusivitate pentru EVZ.RO, Daniel Tudorache a declarat:

„Nu comentez informațiile apărute în spațiul public. Îmi voi spune părerea după ce va fi transmis un comunicat oficial. Avocatul meu a sunat la SIIJ și i s-a spus că va fi transmis un comunicat oficial miercuri sau joi”.

Ancheta privitoare la presupusa fraudă de la Sectorul 1 a fost dispusă, în luna februarie, de procurorul Sorin Iașinovschi de la Secția Specială pentru investigarea magistraților.

Printr-o ordonanță de delegare, magistratul a dispus ca Poliția Capitalei să renumere toate voturile de la alegerile locale din Sectorul 1 din București, câștigate de Clotilde Armand (USR) în dauna lui Dan Tudorache (PSD). PSD a reclamat o presupusă fraudă la vot.

Drept urmare, polițiștii și procurorii ar fi inspectat toți sacii cu voturile de la alegerile locale.

Anchetatorii se așteaptă la contestații

De procesul de renumărare a voturilor s-au ocupat polițiștii de la  Serviciului Control Intern al Poliției Capitalei. Toată operațiunea a fost filmată pentru că anchetatorii se așteaptă la contestații, au precizat surse judiciare pentru evz.ro

Un număr de 10 polițiști au fost desemnați să se ocupe exclusiv de punerea în aplicare a solicitării venite de la Secția Specială, procurorul lansând un termen de recomandare de 2 luni până la care să aibă rezultatul renumărării.

PSD a depus plângerea în care sesiza o fraudă electorală, după alegerile locale de anul trecut. Au fost reclamate comiterea unor infracțiuni de către Dan Barna, președintele USR, procurorul Nicolae Sprâncu – președintele Biroului Electoral Sector 1 și Andrei Nicolescu, membru USR.

PSD reclamase o fraudă de peste 1000 de voturi, iar în spațiul public au apărut la acea vreme imagini cu saci de voturi mutați dintr-o sală în alta.

SIIJ a cerut renumărarea voturilor pe motiv că sunt motive întemeiate  de cercetare a unei posibile fraude electorală.

Operațiunea de renumărare a voturilor a aut loc la sediul Serviciului Control Intern.

Prin ordonanța procurorului de la SIIJ s-a dispus:

  1. identificarea buletinelor de vot corespunzătoare fiecărei secții de votare.

 

  1. numărarea voturilor din cadrul fiecărei secții de vot și confruntarea rezultatelor cu numărul de votanți înscriși pe listele de vot corespunzătoare fiecărei din cele 166 de Secții de votare din cadrul Sectorului nr. 1 București (cât și a votanților înscriși pe liste suplimentare), care și-au exprimat dreptul de vot.

 

  1. confruntarea rezultatelor obținute după numărarea voturilor de la cele 166 de secții de votare din cadrul Sectorului nr. 1 București, cu datele înscrise în procesele verbale de consemnare a rezultatelor votării.

 

  1. predarea sacilor cu buletinele de vot și listele electorale de la cele 166 de secții de votare din cadrul Sectorului 1 București, la camera de corpuri delicte, unde vor fi păstrate până la finalizarea cercetărilor din prezenta cauză.

 

  1. efectuarea și altor acte de urmărire rezultate din context.

 

Termenul de soluționare era de 8 aprilie 2021.