SIIJ îi trage scaunul lui Clotilde Armand. Procurorul Sorin Iașinovschi de la Secția Specială pentru investigarea magistraților (SIIJ) a dispus printr-o ordonanță de delegare ca să se renumere toate voturile de la alegerile locale din Sectorul 1 din București, câștigate de Clotilde Armand (USR) în detrimentul lui Dan Tudorache (PSD).

Se renumără voturile la Primăria Sectorului 1

„Din ce am înțeles din ordonanța procurorilor, aceștia au decis renumărarea integrală a voturilor ca urmare a inadvertențelor încărcate de sistemul AEP. Practic ce am spus noi de la început. Urmează să fie renumărat fiecare vot din fiecare sac. Vă dau un exemplu: la o secție lipsesc 800 de voturi la primarul sectorului 1 și 900 la primarul capitalei.

În cele din urmă, finalitatea probabil că va fi reluarea alegerilor, dar se pot lua și măsuri de punere sub acuzare”, a spus Mihai Drăgan la Realitatea PLUS.

Acesta a spus că procedura va dura aproximativ două-trei săptămâni și este o premieră în România.

Reamintim că PSD a cerut anularea alegerilor

Imediat după încheierea procesului electoral, din toamna anului, 2020, PSD a cerut anularea alegerilor folosind drept argument imagini în care susține că ar apărea membri USR-PLUS, care ar fura voturi. Filmări întregi au fost prezentate de presă, în acele zile. Pe de cealaltă parte, Clotilde Armand, noul primar ales al Sectorului 1, spune că nu a existat nicio fraudă și că în imaginile prezentate apare și președintele Biroului Electoral Sector 1, procurorul Sprâncu Nicolae. Poliția a declanșat la acea oră, cercetări în acest caz. Jandarmeria a transmis că încăperea cu sacii de vot a fost desigilată la cererea președintelui BES S1.

Dan Tudorache, fostul primar la Sectorul 1, care a pierdut alegerile pentru un nou mandat, a declarat că după ce urmărit imaginile apărute din încăperea în care erau depozitate materiale electorale, cere anulare votului și reluarea alegerilor.

El a spus, la acea dată, că se afla la o diferență de „1003 sau 1004 voturi” de contracandidata Clotilde Armand, dar că au existat nereguli mari.