Evenimentul Zilei > Justitie > SIIJ îi trage scaunul lui Clotilde Armand. Se renumără voturile de la locale la Primăria Sectorului 1
SIIJ îi trage scaunul lui Clotilde Armand. Se renumără voturile de la locale la Primăria Sectorului 1

SIIJ îi trage scaunul lui Clotilde Armand. Se renumără voturile de la locale la Primăria Sectorului 1

Se renumără voturile de la alegerile de primar de la Sectorul 1. Iată că justiția acceptă că acolo s-a comis o fraudă. Scaunul primarului Clotilde Armand se clatină. Sunt de notorietate imaginile cu furturile de voturi, făcute cu sacii.

 

SIIJ îi trage scaunul lui Clotilde Armand. Procurorul Sorin Iașinovschi de la Secția Specială pentru investigarea magistraților (SIIJ) a dispus printr-o ordonanță de delegare ca să se renumere toate voturile de la alegerile locale din Sectorul 1 din București, câștigate de Clotilde Armand (USR) în detrimentul lui Dan Tudorache (PSD).

Se renumără voturile la Primăria Sectorului 1

„Din ce am înțeles din ordonanța procurorilor, aceștia au decis renumărarea integrală a voturilor ca urmare a inadvertențelor încărcate de sistemul AEP. Practic ce am spus noi de la început. Urmează să fie renumărat fiecare vot din fiecare sac. Vă dau un exemplu: la o secție lipsesc 800 de voturi la primarul sectorului 1 și 900 la primarul capitalei.

În cele din urmă, finalitatea probabil că va fi reluarea alegerilor, dar se pot lua și măsuri de punere sub acuzare”, a spus Mihai Drăgan la Realitatea PLUS.

Acesta a spus că procedura va dura aproximativ două-trei săptămâni și este o premieră în România.

Reamintim că PSD a cerut anularea alegerilor

Imediat după încheierea procesului electoral, din toamna anului, 2020, PSD a cerut anularea alegerilor folosind drept argument imagini în care susține că ar apărea membri USR-PLUS, care ar fura voturi. Filmări întregi au fost prezentate de presă, în acele zile. Pe de cealaltă parte, Clotilde Armand, noul primar ales al Sectorului 1, spune că nu a existat nicio fraudă și că în imaginile prezentate apare și președintele Biroului Electoral Sector 1, procurorul Sprâncu Nicolae. Poliția a declanșat la acea oră, cercetări în acest caz. Jandarmeria a transmis că încăperea cu sacii de vot a fost desigilată la cererea președintelui BES S1.

Dan Tudorache, fostul primar la Sectorul 1, care a pierdut alegerile pentru un nou mandat, a declarat că după ce urmărit imaginile apărute din încăperea în care erau depozitate materiale electorale, cere anulare votului și reluarea alegerilor.

El a spus, la acea dată, că se afla la o diferență de „1003 sau 1004 voturi” de contracandidata Clotilde Armand, dar că au existat nereguli mari.