Evenimentul Zilei > Politica > Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră: „Nu se mai justifică compensarea la pompă”
Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră: „Nu se mai justifică compensarea la pompă”

Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră: „Nu se mai justifică compensarea la pompă”

Marcel Ciolacu a declarat, marţi, că schema de compensare trebuia să fie pe o perioadă limitată și că nu se mai poate continua pe o perioadă lungă cu această ordonanță. Liderul PSD consideră că „nu se mai justifică compensarea la pompă”, iar Ministerul Energiei și ANRE trebuie să vină cu alte soluții.

Marcel Ciolacu a anunțat că măsura compensării la pompă a prețului la combustibil nu se mai justifică, iar compensarea prețurilor la energie trebuia să fie pe o perioadă limitată, după care Ministerul Energiei și ANRE să vină cu alte soluții, subliniind faptul că nu se mai poate continua pe această ordonanță de urgență.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a mai vorbit şi despre pregătirea unui nou pachet de măsuri pentru sprijinirea populației, după ce va fi analizată puterea de cumpărare, în urma datelor INS.

Marcel Ciolacu: Acum s-au cam reglat şi prețurile la combustibil

Despre compensarea cu 50 de bani a preţului la combustibil, liderul PSD a spus că în acest moment s-a intrat într-o zonă predictibilă şi nu crede că mai este oportun. Întrebat dacă impactul aceste măsuri a fost unul bun, el a răspuns: ”A fost o măsură pe care a luat-o Guvernul, într-un moment nu neapărat de de scumpiri foarte mari, dar de emoţii. În acest moment s-a intrat într-o zonă predictibilă şi eu nu cred că mai este oportună”, a mai subliniat Ciolacu.

Şi continuă: „Eu cred că este obligatoriu, după ce vom vedea puterea de cumpărare. Acum s-au cam reglat şi preţurile la combustibil, să vedem (..) componenta de la INS, o să vină tot energia aproape peste 50%, influenţa avută în coeficientul de inflaţie, care aţi văzut că s-a stopat şi chiar a scăzut, deci am intrat pe alt trend. Categoric, vor trebui luate şi alte măsuri”, a declarat Marcel Ciolacu.

Cu privire la preţurile alimentelor, liderul PSD a spus că totul se datorează şi secetei şi „iarăşi este o emoţie, fiindcă totuşi mâncăm din producţia din primăvară, dar o să se regleze”.

Liderul PSD, despre liberalizarea pieței de anul trecut

Marcel Ciolacu a vorbit recent despre compensare a prețurilor la energie, spunând că a fost cea mai corectă decizie la acel moment, iar liberalizarea pieței anul trecut a fost „o tâmpenie”.

„Am văzut ieșirea guvernatorului BNR care a zis că cea mai mare parte din inflație a venit din cauza prețurilor la energie. A fost decizia cea mai corectă, deși a fost făcută atunci pe colțul mesei, pentru că se pierduse și timpul și nu s-au luat niște decizii când trebuia, respectiv prin octobmrie.

Atunci am venit cu acea compensare și a diminuat și inflația și impactul asupra populației, chiar și asupra industriei. Nu mi-am schimbat părerea până acum și nici nu o să mi-o schimb vreodată, acea liberalizare a prețurilor la energie a fost o tâmpenie. Nu că nu trebuia să o faci… Dar trebuia făcută în paşi şi să gândeşti un astfel de fenomen”, a concluzionat Marcel Ciolacu.