În total, 1.200 de voluntari sunt implicaţi în această campanie în forță, care se încheie luni dimineaţă, arată organizatorii. Maratonul a început vineri după-amiază în mai multe localități ale țării. Maratonul Vaccinării – ediţia Bucureşti – se desfășoară până luni, ora 8.00, la Biblioteca Naţională şi la Sala Palatului. Toți cei interesaţi se pot prezenta doar cu actul de identitate. Serul folosit este Pfizer/BioNTech.

Florin Cîțu: ”7.165 de persoane, adică s-au imunizat 5 pe minut”

Premierul Florin Cîțua anunțat, sâmbătă, că la Maratonul Vacinării din Capitală s-au imunizat, în 24 de ore, 7.165 de persoane, ceea ce înseamnă 5 persoane pe minut. ”7 165 de persoane s-au vaccinat la Maratonul Vaccinării din Capitală, în ultimele 24 de ore. Adică 5 persoane vaccinate pe minut! O veste foarte bună!  Aveți aici harta tuturor Maratoanelor Vaccinării din țară, în perioada următoare. La fel, puteți merge și la centrele drive-thru.

Salvați fotografia în telefon, să vă fie la îndemână, vă alegeți o zi și mergeți să vă vaccinați. Chiar și în acest weekend, după ce stați la o terasă, „pe chill”, relaxați, la cafea. Sau după ce mergeți în parc. Doar dacă ne vaccinăm revenim la normalitate! România, hai că se poate!”, a scris premierul Florin Cîțu, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

Dr. Mihai Craiu: Au fost foarte mulți părinți care au venit cu copii peste 16 ani, copii cetățeni străini

La rândul său, medicul Mihai Craiu, coordonatorul centrului de vaccinare de la Sala Palatului, a declarat sâmbătă, la Digi24, că în cursul nopții, în fiecare minut au fost câte 3-4-5 persoane care au venit să se vaccineze. El a povestit că au fost situații în care români din străinătate au venit să își imunizeze copiii care abia împliniseră 16 ani.

„Au fost foarte mulți părinți care au venit cu copii peste 16 ani. Copii cetățeni străini ai unor români. Au venit cu pașaportul țării respective și cu părinții care au semnat consimțământul. De la unii care aveau 16 ani și câteva zile, nici măcar 16 și o lună, până la aproape 18 ani. Părinții care doresc să vaccineze copiii trebuie să îi însoțească”, a afirmat cunoscutul medic pediatru.

Vaccinare
Deschiderea ‘Maratonului vaccinarii – Editia Bucuresti’ (7-9 mai), la Sala Palatului din Capitala.

Dr. Craiu a subliniat că evenimentul a trezit ecouri și în rândurile pensionarilor. „Vaccinarea merge chiar mai bine decât ne-am așteptat, lucrul cel mai important e profilul celor care au venit. Au fost foarte mulți seniori, acele persoane pentru care n-a fost ușor să manipuleze sistemul de înscriere în platformă. Foarte mulți au zis că e bine să vii cu buletinul, fără programare. Nu trebuie nimic suplimentar, decât să nu fi avut doză de vaccin făcută.

Expertul a precizat că persoanele cu comorbidități sunt vaccinate în punctul mobil de prim ajutor, unde doi anesteziști de la Institutul Fundeni asigură eventuale incidente. Autoritățile speră să vaccineze un total 10.000 de persoane în decurs de 3 zile și 3 nopți.