Evenimentul ZileiSocialSucces pentru centrul drive-thru din Piața Constituției. Mai mult de o persoană imunizată pe minut. Foto

Succes pentru centrul drive-thru din Piața Constituției. Mai mult de o persoană imunizată pe minut. Foto

Succes pentru centrul drive-thru din Piața Constituției. Mai mult de o persoană imunizată pe minut. Foto
Ideea creării unui centru de vaccinare drive-thru în Piața Constituției a fost una care a dat roade.

Și sâmbătă, în a doua zi de funcționare a centrului de vaccinare drive-thru din Piața Constituției, zeci de persoane cu zeci de mașini s-au așezat la coadă de la ora 8, pentru a primi vaccinul de la Pfizer. Joi în prima zi de funcționare a centrului, sute de persoane au venit să se vaccineze. Centrul de vaccinare va funcționa până în Septembrie.

În primele opt ore de la deschiderea centrului, vineri, în București,  peste 500 de persoane au fost imunizate cu succes.

Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, spunând că această cifră este echivalentul vaccinării a mai mult de o persoană pe minut.

În total, de la deschiderea centrului de vaccinare drive-thru, au fost vaccinate 714 persoane.

„714 persoane au oprit astăzi la “stația” de vaccinare Piața Constituției. Așteptările organizatorilor primului Drive-Thru din București au fost întrecute încă din prima zi: 714 persoane vaccinate. Împreună putem să învingem pandemia și să revenim la normalitate!”, scrie în mesajul postat pe pagina de socializare.

Autoritățile mai anunță că în perioada următoare vor fi activate noi centre Drive-Thru în București și în alte orașe din țară, vor fi organizate evenimente de tipul Maratonul Vaccinării și va începe imunizarea în cabinetele medicilor de familie.

Mai mult de o persoană pe minut

„509 persoane în primele 8 ore de la deschidere. Adică o persoană pe minut! Acestea sunt cele mai recente cifre de la deschiderea primului centru drive-throught din Capitală. Chiar este un succes şi le mulţumesc tuturor pentru implicare! A fost alături de noi preşedintele Klaus Iohannis care a transmis un mesaj foarte clar pentru toţi românii: oricine se poate vaccina, fără birocraţie şi fără documente justificative”, a scris Andrei Baciu pe Facebook.

Andrei Baciu, secretarul de stat în Ministerul Sănătății și Vicepreşedintele Comitetului national pentru coordonarea vaccinării, a reamintit că în centrele drive-thru nu este nevoie de programare şi este folosit serul Pfizer/BioNTech, astfel că pot fi vaccinate toate persoanele cu vârsta de peste 16 ani.

„Fii solidar şi alătură-te campaniei de revenire la normalitate! Fii parte din echipa care luptă pentru combaterea pandemiei”, a mai transmis Baciu.

Primul centru de tip drive-through din Capitală s-a deschis joi dimineața în Piața Constituției și funcționează între orele 8.00-20.00. Centrul are patru fluxuri, iar vaccinul administrat va fi cel produs de compania Pfizer.

nicusor dan klaus iohannis

Vaccinare fără programare. Centru drive-through în centrul Bucureștiului
Foto: Razvan Valcaneantu
vaccin, vaccinare
vaccin, pandemie covid 19

Klaus Iohannis, despre singura cale de a ieși din pandemie: Suntem într-o nouă fază


Accesează: